Mikkeli lähettää syntymäpäivänään 1000 postikorttia – korteissa näkyy kaupungin uusi brändi

25.02.2019

Artikkelin kuva

Kaupunki juhlistaa syntymäpäiväänsä postikorttitempauksella. Tempauksen tavoitteena on lähettää tuhat viestiä Mikkelistä postikorttien muodossa. Korteissa näkyy Mikkeli postikortteihin painetuissa kuvissa ja iskulauseissa. Kortteja on kuusi erilaista ja niihin on kuvattu Mikkelin kulttuuria ja harrastusmahdollisuuksia. Korttien kuvat on ottanut mikkeliläinen valokuvaaja Pihla Liukkonen Kontrastiasta.

Kortteja on mahdollista kirjoittaa useassa kaupungin kohteessa torstaina 7.3.2019. Määrällisesti eniten kortteja kirjoitetaan kaupungin alakouluissa. Kaupungin kaikki ensimmäisten luokkien oppilaat kirjoittavat koulupäivänsä aikana Mikkeli-aiheisen postikortin. Koulujen lisäksi kortteja voi kirjoittaa kaupungin kirjastoissa ja Kiiskinmäen päiväkeskuksessa sekä syntymäpäivätapahtumien yhteydessä kaupungintalolla, keskustan uudistuneissa nuorisotiloissa sekä kokous- ja kongressitalo Mikaelissa. Korttien lisäksi kaupunki tarjoaa syntymäpäivänä kirjoitetuille brändipostikorteille myös postimaksun.

Postikorttien saajia ei ole määritelty vaan jokainen kirjoittaja saa itse valita ketä haluaa ilahduttaa Mikkeli-postikortilla. Postimaksujen vuoksi kortin vastaanottajan tulee asua Suomessa.

– Postikorttien kirjoittaminen voidaan nähdä jo kulttuurihistorian vaalimisena näin sähköisen viestinnän aikakaudella, kertoo kaupungin viestintäpäällikkö Heidi Hänninen, joka itse on postikorttiharrastaja.

– Tempauksessa korostuu yhteisöllisyys, joka on yksi tämän vuoden strategisten päämäärien painopistealueista. Tätä kautta monella mikkeliläisellä on mahdollisuus toimia Mikkelin kaupungin brändin rakentajana oman verkostonsa kautta, Hänninen jatkaa.

#tuhannestionnea

Postikorttien kirjoituspaikat Mikkelin syntymäpäivänä 7.3.2019
– Kaikki Mikkelin kaupungin alueella sijaitsevat kirjastot aukioloaikojensa mukaisesti
* kaupungin viestintäpäällikkö Heidi Hänninen kirjoittamassa postikortteja pääkirjastolla klo 10 – 11.30 (mukana myös kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Satu Taavitsainen) ja 16 – 17.30
– Ohjaamo Olkkari, nuorisotila Starlight, TYP Reitti, avoimien ovien aikana klo 13 – 16
– Kaupungintalo, kansalaisfoorumin ja kahvitarjoilun aikana (klo 12 – 13) sekä kaupungintalon kierroksien yhteydessä. Kierrokset alkavat klo 13, klo 14.30 ja klo 16.
– Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli, Kaupungin orkesterin konsertin yhteydessä. Juhlapäivän kunniaksi erikoishintainen lippu syntymäpäivän konserttiin ”Saltzburgista Ruotsinmaalle” Konsertti alkaa klo 19.

Lisäksi kortteja kirjoittavat:
– Kaikki kaupungin alakoulujen ensimmäisten luokkien oppilaat
– Kiiskinmäen päiväkeskuksessa kaupungin syntymäpäivänä kokoontuvat ryhmät

Mikkelin kaupungin syntymäpäivän ohjelma: www.mikkeli.fi/tuhannestionnea