Mikkeli-palkinto 2018 historiantutkija Pia Puntaselle

27.09.2018

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupungin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti kokouksessaan keskiviikkona 26.9. myöntää yksimielisesti tämänvuotisen Mikkeli-palkinnon mikkeliläiselle historiantutkijalle Pia Puntaselle. Palkintosumma on 2 000 euroa. Palkinto luovutetaan Mikkeli-seuran järjestämässä mikkelinpäivän tapahtumassa sunnuntaina 30.9. Elomaan talolla (Pirttiniemenkatu 21). Palkinnon luovuttaa lautakunnan puheenjohtaja Jatta Juhola. Tilaisuus alkaa kello 15.

Pia Puntanen on ollut laatimassa muun muassa Mikkelin seudun kulttuuriperintöohjelmaa ja siihen liittyneitä julkaisuja sekä kirjoittanut useita alueen yritysten, kuntien ja maakunnan historiikkeja. Puntanen on monivuotinen Suomen Kotiseutuliiton hallituksen jäsen ja aktiivinen paikallishistorian tuntija. Viimeisimpänä Puntanen toimi projektipäällikkönä Sodan ja rauhan keskus Muistin perustamista valmistelleissa esiselvityshankkeissa. Meriittilistaan voidaan Puntasen kohdalla liittää myös tulevana viikonvaihteena toista kertaa järjestettävä Mikkelin sotakirjallisuustapahtuma.

Mikkeli-palkinnon perusteena on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus. Saajan edellytetään tehneen kaupunkia tunnetuksi kulttuurin avulla tai toimineen merkittävällä tavalla kaupungin kulttuurielämän hyväksi. Mikkeli-palkintoa on myönnetty vuodesta 1981 alkaen, nyt myönnetty palkinto on järjestyksessään kolmaskymmeneskahdeksas.