Mikkeli-palkinto 2020 myönnettiin Pauliina Rundgrenille

24.09.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupungin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti kokouksessaan keskiviikkona 23.9.2020 myöntää tämän vuotisen Mikkeli-palkinnon Pauliina Rundgrenille. Palkintosumma on 2000 euroa. Palkinnon luovuttaa lautakunnan puheenjohtaja Jatta Juhola myöhemmin sovittavana ajankohtana.

Mikkeli-palkinnon perusteena on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus. Saajan edellytetään tehneen kaupunkia tunnetuksi kulttuurin avulla tai toimineen merkittävällä tavalla kaupungin kulttuurielämän hyväksi. Mikkeli-palkintoa on myönnetty vuodesta 1981 alkaen, nyt myönnetty palkinto on järjestyksessään neljäskymmenes.

Mikkeliläinen Pauliina Rundgren on toiminut jo parikymmentä vuotta suunnittelijana ja kulttuurialan yrittäjänä. Rundgren on suunnitellut tuotteita pitkäjänteisesti niin valtakunnallisille kuin kansainvälisillekin markkinoille, hänen töissään yhdistyy vanhat käsityöperinteet ja ajankohtainen muotoilu. Rundgren on omalla työllään tuonut myös Mikkelille positiivista mainetta.

Lisätietoja Rundgrenistä:
www.prhandicrafts.fi
www.finnishdesigners.fi/portfolio/pauliina.rundgren

Aiemmat viisi Mikkeli-palkinnon saajaa

2019: Ristiinan nuorisoseura ry
2018: Pia Puntanen
2017: Jesse Haaja
2016: Timo Heimonen
2015: Cantus Michaelis -kuoro