Mikkeli saa viimein kuntoportaat – Rakentaminen käynnistyy LähiTapiolan lahjoituksen avulla

24.09.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupungin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti keskiviikkona 23.9. kuntoportaiden rakentamisesta. Kauan odotetut kuntoportaat valmistuvat Kalevankankaalle. Porrashanke sai sysäyksen, kun LähiTapiola Savo-Karjala lahjoitti rakentamiseen 20 000 euroa.

Kaupunki rakennuttaa kuntoportaat Kalevankankaalle vanhan hyppyrimäen rinteisiin. Paikalle on lyhyehkö matka sekä Raviradantieltä ulkoilureittien lähtöpaikoilta että urheiluhallien ja vanhan Kalevankankaan koulun suunnasta. Portaista tulee kaksiosaiset ja ne valaistaan. Rungot ovat metallia ja askelmat puiset. Turvallisuuteen ja laadukkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Kuntoportaita ovat toivoneet Mikkeliin niin yksityiset kuntoilijat kuin urheiluseuratkin. Toive portaista nousi esiin viimeksi keväällä kaupungin teettämässä Liikkuva Mikkeli 2030 -kyselyssä, jossa selvitettiin asukkaiden toiveita rakentamiseen liittyen.

Kalevankangas valikoitui paikaksi, sillä siellä kuntoportaat ovat luontaisesti ulkoilureittien varrella ja palvelevat monenlaisia liikkujia.

– Hankkeella tuetaan ja monipuolistetaan Kalevankankaan liikuntatarjontaa seuroille ja kaikille muillekin liikuntaa harrastaville ihmisille, kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Pekka Turunen kertoo.

Kuntoportaiden rakentaminen on ollut kaupungin suunnitelmissa jo useamman vuoden ajan, mutta toteutus on siirtynyt kustannussyistä. Nyt projekti viimein käynnistyy LähiTapiola Savo-Karjalan myöntämän 20 000 euron lahjoituksen avulla.

– Rahallinen tuki on tosi tärkeä tänä päivänä, kun kaupungin talous on tiukalla. Nyt kohteena vielä on hanke, jolla edistetään ihmisten liikkumista ja samalla oman kunnon ylläpitämistä, Turunen sanoo.

LähiTapiola Savo-Karjala sai vinkin lahjoituskohteesta henkilöstöltään. Lahjoitus myönnetään yhtiön erillisestä käyttörahastosta, jonka avulla tuetaan paikallisia yleishyödyllisiä tahoja ja kohteita.

– Tällaiset lahjoituskohteet ovat meidän näkökulmastamme täydellisiä. Haluamme edistää ihmisten terveyttä ja hyvinvointia sekä mahdollistaa projekteja omalla alueellamme. On hienoa, että voimme olla mukana toteuttamassa kohteita, joita kaupunkilaiset ovat toivoneet, LähiTapiola Savo-Karjalan toimitusjohtaja Asko Lammela sanoo.

Rakentaminen käynnistyy mahdollisimman pian.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia