Mikkeli sai avustusta vähävaraisten perheiden lasten harrastuksen tukemiseksi

10.01.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupungille on myönnetty 20 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta vähävaraisten perheiden 7–15-vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan harrastuksen tukemiseksi. Avustuksella tuetaan liikunnan perustoimintaa, jota on lasten tai nuorten viikoittainen harrastaminen ohjatussa liikuntatoiminnassa.

Harrastustuki 2020 -hankkeeseen ilmoittautui mukaan 18 mikkeliläistä urheiluseuraa. Mikkelin kaupunki on myöntänyt jokaiselle seuralle avustusmäärän, jonka seurat myöntävät edelleen perheille tukemaan harrastustoimintaa kyseisessä seurassa. Avustusta hakeva perhe ottaa suoraan yhteyttä seuraan ja seuran yhteyshenkilöön liitteenä olevan yhteystietolistan mukaisesti.

Harrastustuen myöntämiseen vaikuttavat seuraavat asiat:

1. Perheen taloudellinen tilanne (perheen itsensä esille tuomat seikat, tulotietoja ei kysytä).

2. Lapsella ei ole yhtään harrastusta (erityisesti maksullista liikuntaharrastusta) ja perheen tilanne on sellainen, että lapsi tai nuori ei pysty aloittamaan harrastusta ilman ulkopuolista taloudellista tukea.

3. Perheen tilanne on sellainen, että lapsi tai nuori ei pysty jatkamaan ainutta harrastustaan (erityisesti maksullista liikuntaharrastusta) ilman ulkopuolista taloudellista tukea.

Avustuksella katettavan liikuntaharrastuksen perustoiminnan tuki saa olla korkeintaan 50 euroa kuukaudessa yhtä lasta tai nuorta kohden. Urheilukilpailuja, kilpailumatkoja ja leirejä ei katsota perustoiminnan hintaan kuuluvaksi. Avustusta voivat hakea sekä jo seuran toimintaan kuuluvat että ne lapset ja nuoret, jotka eivät harrasta urheiluseurassa. Lisätietoa seuran tarjoamista harrastusmahdollisuuksista voi kysyä suoraan seuran yhteyshenkilöltä.