Mikkeli siistiksi, roskat pois -kampanja tulee taas 27.4.–13.5.

19.04.2018

Artikkelin kuva

Mikkeli siistiksi, roskat pois -kampanja tulee taas. Kutsumme mukaan kaikki kaupunginosaseurat, kylätoimikunnat, koulut, päiväkodit, oppilaitokset, urheiluseurat, asukkaat yksin tai yhdessä, missä kokoonpanossa tahansa.

Kampanja järjestetään 27.4.–13.5. Tavoitteena on kerätä lumen alta paljastuneet roskat pois yleisiltä alueilta, teiden ja kuntopolkujen varsilta, ranta- ja viheralueilta. Kampanjan aikana on myös mahdollista siivota taajamametsistä pois sinne kuulumattomia isompia jätteitä, kuten erilaista romua ja huonekaluja. Tänä vuonna erityishuomio kohdistetaan rantojen siistimiseen. Vapaa-ajankalastajat järjestävät rantojen siivoustalkoot  8.5. kello 17–20 Mikkelissä ja Anttolassa. Mikkelissä kokoontumispaikkana on Kaihun kota ja Anttolassa satama.

Kampanjan avajaispäivänä 27.4. kello 9–13 on Kaihunkodalla (Pursialankatu 5) kahvi-, mehu- ja makkaratarjoilu. Kodalla on jaossa myös rajallinen määrä roskienkeruutikkuja. Kodalla voi myös ilmoittautua mukaan kampanjaan. Viime vuonna kampanjaan osallistui neljäkymmentä eri yhteisöä ja yhteensä noin kaksi tuhatta henkilöä. Edellisvuosien tapaan kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kaksikymmentä kappaletta uimahallilippuja Viihdeuimala Rantakeitaaseen ja eniten täysiä jätesäkkejä kerännyt porukka tai henkilö palkitaan.

Mukaan voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen mikkelisiistiksi(at)gmail.com tai kaupungin asiointipisteissä. Myös jätesäkkejä jaetaan asiointipisteistä.

Kampanjan järjestelyissä ovat mukana Mikkelin kaupungin työpajat, Mikkelin seudun ympäristöpalvelut, kaupunkympäristön elinkaaripalvelut, asiointipisteet, YIT Rakennus Oy Infrapalvelut ja Viherpalvelut Hyvönen sekä Mikkelin vapaa-ajankalastajat.

Tervetuloa mukaan entiset ja uudet talkoolaiset tekemään yhdessä hyvää!