Mikkeliin perustetaan tiedonhallinnan osaamiskeskus

21.12.2017

Fujitsu Finland Oy perustaa Mikkeliin tiedonhallinnan osaamiskeskuksen. Uusi osaamiskeskus sijoittuu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) kampusalueelle, ja se tekee tiivistä yhteistyötä Mikkelin kaupungin ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n kanssa.

Mikkelin osaamiskeskus liittyy osaksi marraskuussa julkistettua Fujitsun dokumenttien ja sisällön hallintaan erikoistunutta osaamiskeskusta, jossa työskentelee noin sata asiantuntijaa Suomessa ja muissa Euroopan maissa. Fujitsun nykyiset Etelä-Savon alueella työskentelevät henkilöt siirtyvät uuteen toimipisteeseen. Iso osa henkilöstöstä rekrytoidaan uusina. Osaamiskeskukseen tullaan palkkaamaan kymmeniä asiantuntijoita.

– Tiedonhallinta ja sähköinen asiointi ovat arvokkaita apureita kansalaisen kohtaamassa julkishallinnon palvelujen viidakossa, ja juuri niitä haluamme uudessa osaamiskeskuksessa edistää. Olemme tehneet jo monen vuoden ajan hyvää yhteistyötä Mikkelin kaupungin kanssa Lupaus-kehitysohjelmassa. Mikkeli on saavuttanut Fujitsun avulla merkittäviä ajansäästöjä ja ympäristövaikutuksia. Hyvien kokemusten siivittämänä haluamme luoda Mikkeliin vahvan, uuden osaamiskeskuksen, toteaa Fujitsu Finlandin toimitusjohtaja Simo Leisti.

– Jo vuonna 2005 valitsimme digitaalisen tiedonhallinnan kehittämisen Mikkelin seudun yhdeksi kärkialueeksi. Määrätietoisen työn tuloksena Mikkeliin on syntynyt muun muassa arkisto- ja kirjastoalan moderni osaamis- ja palvelukeskus, jonka painopistealueena on sähköisen tiedonhallinnan ja -arkistoinnin kehittäminen, sanoo kehitysjohtaja Juha Ropponen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä.

– Mikkelissä on erinomainen osaamisperusta osaamiskeskuksen kehittämiseen, sillä ammattikorkeakoulu painottaa koulutuksessaan voimakkaasti digitaalista osaamista. XAMK on perustanut yhdessä Helsingin yliopiston ja Kansalliskirjaston kanssa digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskus Digitalian. XAMK toteuttaa ainoana korkeakouluna Suomessa sähköisen asioinnin ja arkistoinnin ylempää ammattikorkeakoulututkintoa, sanoo Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Asianhallinnan ja arkistoinnin ict-ammattilaisten rekrytoinnit uuteen osaamiskeskukseen käynnistyvät vuoden 2018 alussa.