Vastaa talvipyöräilyreittien kunnossapitokyselyyn

21.02.2018

Talvipyöräilykausi on käynnissä myös Mikkelissä. Mikkelin kaupunki haluaa kannustaa kaupunkilaisia pyöräilemään myös talvella ja kokeilee laadukkaampaa kunnossapitoa talvipyöräilyn testireiteillä.

Tavoitteena on tarjota houkutin talvipyöräilyn lisäämiseksi sekä selvittää, millaisia vaikutuksia laadukkaammalla kävely- ja pyörätien kunnossapidolla on talvipyöräilyn suosioon. Talvipyöräilyn testireitit ovat Otavankadun pohjoisella puolella välillä Mikonkatu–Jyväskyläntie ja kadun eteläpuolella välillä Urheilupuisto–Sammonkatu. Toisena testireittinä on Savilahdenkadun pohjoispuoli välillä Runeberginaukio–Raviradantie sekä eteläpuoli välillä Mikonkatu–Pohjoisväylän kiertoliittymä ja siitä eteenpäin Karjalanharjuntien liittymään Vuolingonkadun molemmin puolin.

Testireitin kunnossapidossa on parannettu muun muassa lumen aurauksen lähtökynnystä sekä aurausjälkeä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että auraustöihin ryhdytään, kun maahan on satanut kaksi senttimetriä lunta (normaalisti neljä senttimetriä). Huomiota kiinnitetään myös siihen, ettei uurteiden syvyys tai pykällysten korkeus kasvaisi liikaa.

Testireitit on suunniteltu pyöräilijöitä silmällä pitäen, mutta kokeilun uskotaan palvelevan myös jalan sekä lastenvaunujen tai rollaattoreiden kanssa liikkuvia. Kokeilusta toivotaankin palautetta kaikilta väylien käyttäjiltä. Talvipyöräilyn testireiteistä koskevaa palautetta varten on avattu kysely. (Klikkaa tästä!)

Talvipyöräilyn testireitti on osa Mikkelin kaupungin aktiivista työtä kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi ja se on toteutettu yhteistyössä kunnossapidosta vastaavien Viherpalvelut Hyvönen Oy:n ja YIT Rakennus Oy:n kanssa.