Mikkelin torin loppuviikon teemoina ruoka, kukat ja taimet

03.06.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin Hallitustorilla kesäkuun 5. ja 6. päivät vietetään ruuan, kukkien ja taimien teemoittamana.

Perjantaina torikummi Merja Rehn ja kaupunginpuutarhuri Marko Vuorinen reippaine avustajineen istuttavat kuuteen 1 m x 1m kukkaruukkuun kukkaset. Ruukut jäävät somistamaan torìa kesäkaudeksi ja saamme seurata kukkasten kasvua Metsäsairila Oy:n lahjoittamassa mullassa.

Klo 10.00 alkaen kauppahallin Maalaispuodin Seppo Halonen ja torikummit Kari Ollikainen sekä Risto Dufva pyöräyttävät Saimaapaletti -annoksen. Annos sisältää Kaartilan Mallaspossua palvattuna ja Pettisen Pekan perunoista valmistettua kevätsalaattia sekä rasiallisen Matti Karhun mansikoita. Annokset myydään mukaan, omakustannehintaan. Projektipäällikkö Miia Korja esittelee D.O. Saimaan toimintaa.Teemapäivien eksoottisempina tuotteina on saatavana koivun mahlaa pakastettuna ja pakuria jauhettuna.

Torille on valmistettu isokokoinen linnunpönttö! Tämä linnunpönttö asetetaan esiintymislavan lähistölle. Linnunpönttö on suunniteltu niin, että pöntön sisälle voi mennä ja saa otettua muikean selfien itsestään muistoksi. Mikkelin kaupungin viestintäpäällikkö Heidi Hänninen on lupautunut ensimmäiseksi selfien ottajaksi.

Lauantaina taimet ja kukat ovat runsaasti esillä. Gluteeniton Leipomo Ilona, Lettukahvila Einesmaja ja lukuisat muut vierailevat torikauppiaat tuovat tuotteensa myyntiin, täydentäen Hallitustorin monipuolista päivittäistarjontaa. 

Lue lisää www.mikkelintori.fi