Mikkelin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä 28.2. asti

04.02.2019

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupunki tarjoaa tänä vuonna noin 350 kesätyöpaikkaa, joista arvotaan 50.

Hakuaika Mikkelin kaupungin kesätöihin on 4.–28.2. Työsuhteet ovat pääosin kuukauden mittaisia. Kaupungin kesätöihin palkataan 15–22-vuotiaita mikkeliläisiä koululaisia ja opiskelijoita (peruskoululaisia, lukiolaisia ja ammatillisen toisen asteen opiskelijoita) sekä 18–30-vuotiaita ammattikorkeakoululaisia ja yliopisto-opiskelijoita. Valinnat tehdään maalis–huhtikuun aikana. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista 6.5. alkavalla viikolla. 

Kesätyöhakulomake on Kuntarekryn sivustolla. Kesätyötä haetaan kirjautumalla Kuntarekryyn, jonne hakijan on rekisteröidyttävä. Lisätietoja hakemisesta.

Kesätöitä on tarjolla monenlaisissa tehtävissä, esimerkiksi avustavissa päivähoidon, vammaisten ja vanhustenhuollon tehtävissä (esimerkiksi vanhusten piristyspartiot), ruoka- ja puhtaanapitopalvelutehtävissä, avustavissa kulttuuritapahtumien järjestelytehtävissä, lasten uimaopetuksessa, museo-oppaana sekä kirjastotehtävissä, liikuntapaikkojen ylläpitotehtävissä sekä nuorisotyön ja Ohjaamo Olkkarin avustavissa tehtävissä.

Työsuhteen alussa tehdään kirjallinen työsopimus ja työsuhteen päätyttyä kaikki saavat työtodistuksen.

Palkka on yleistyöajalla (38,75 tuntia/viikko) 919 euroa kuukaudessa ja toimistotyöajalla (36,75 tuntia/viikko) 853,45 euroa kuukaudessa.

Kesätyöseteli uutena käytäntönä

Tänä vuonna Mikkelin kaupungilla otetaan käyttöön ensi kertaa kesätyöseteli vuonna 2003 syntyneiden mikkeliläisten kesätyöllistämiseen.

Kesätyösetelin periaatteet

  • Mikkeliläinen vuonna 2003 syntynyt nuori voi hakea kaupungilta kesätyöseteliä itsensä työllistämiseksi. Kun nuori on sopinut itselleen kesätyöpaikan mikkeliläisestä yrityksestä, hän voi hakea 300 euron arvoista kesätyöseteliä, mikä maksetaan nuoren työllistäneelle yritykselle. Kesätyöseteliä hakevalla nuorella tulee olla täytettynä kaupungin nettisivuilta tulostettava kesätyösetelihakemus sekä työnantajan allekirjoittama todistus sovitusta kesätyöpaikasta.
  • Työnantaja pitää olla y-tunnuksellinen yritys. Työnantajana ei voi toimia säätiö, yhdistys, järjestö yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.
  • Kesätyöseteleiden hakuaika on ajalla 4.2.–31.5.2019.
  • Työpäiviä oli oltava vähintään 10 ja työtunteja vähintään 60, josta on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukaista vähimmäispalkkaa.
  • Työnantaja hoitaa nuoren haastatteluun ja muut rekrytointiin liittyvät seikat omien käytäntöjensä mukaan ja solmii nuoren kanssa työehtosopimuksen mukaisen työsopimuksen ja hoitaa normaalit työnantajavelvollisuudet. Nuoren palkkaava yritys vastaa kaikista työnantajamaksuista ja lakisääteisistä vakuutuksista. Kaupunki suosittaa työnantajaa käyttämään palkkauksen periaatteina alan työehtosopimusta ja edellyttää "Vastuullinen kesäduuni" -kampanjan periaatteiden noudattamista. Lisäksi on huomioitava laki nuorista työntekijöistä (998/1993).
  • Työnantajan tulee tehdä kirjallinen työsopimus nuoren kanssa ja antaa kirjallinen työtodistus palvelussuhteen päätyttyä.
  • Työnantajan on kiinnitettävä erityistä huomioita nuorta työntekijää koskeviin työaika- ja turvallisuusmääräyksiin.
  • Seteleitä annetaan maksimissaan yksi kappale nuorta kohden ja kaksi kappaletta työnantajaa kohden ja ne myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.
  • Hakulomake ja ohjeet ovat täällä (klikkaa linkkiä)