Mikkelin kaupungin uimaopettajille tunnustusta valtakunnallisesti

23.11.2017

Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto (SUH) on palkinnut Mikkelin kaupungin uimaopettaja/uinninvalvojat Pisara-palkinnolla. 

Uimaopettajat ovat toimillaan SUH:n tavoitteiden mukaisesti edistäneet uimataitoa ja vesiturvallisuutta Mikkelin alueella.

-Tämä osaava ammattilaisten ryhmä on muun muassa taannut Mikkelin koululaisille mahdollisuuden laadukkaaseen uimaopetukseen myös Naisvuoren uimahallin peruskorjauksen aikana. Tämä on edellyttänyt joustavaa otetta, sitoutumista työtahdin tiivistämiseen sekä yhteistyökykyä, todetaan palkintoperusteluissa.

Uinninopetusta annettiin poikkeuksellisena kautena Rantakeitaassa, Kalevankankaan koululla ja Anttolanhovissa opetussuunnitelman mukaan. Opetukseen pääsivät kaikki eskareista kutosluokkalaisiin.

Uimaopettajat ideoivat myös Kummiuinti-konseptin, jonka tavoitteena on saada uimaan erityisesti niitä lapsia, jotka eivät ehkä muuten vapaa-ajallaan käy uimassa. Kummiuinnit toteutettiin tiettävästi ensimmäisenä Suomessa, ja ne jatkuvat myös tänä talvena. Käytännössä kummiuinnit toteutettiin uimaopettajien/valvojien työpanoksella järjestämällä erilaisia omatoimisia puuhapisteitä Rantakeitaan uima-altaisiin. Seuraava Kummiuinti on perjantaina 1. joulukuuta.

Palkinto luovutettiin Viihdeuimala Rantakeitaan Cafe Keitaassa torstaina 23.11. klo 12.30.

Lisätietoja
SUH, toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen, puh. 040 521 3282, kristiina.heinonen@suh.fi
Mikkelin uimahallit, hallimestari Virpi Lahti, puh. 044 794 2444 virpi.lahti@mikkeli.fi


Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto (SUH) on vuonna 1956 perustettu koulutus- ja valistusorganisaatio, jonka perustehtävänä on uimataidon, vesiturvallisuuden ja olosuhteiden edistäminen. Jokaisella tulee olla mahdollisuus oppia uimaan ja ennakoimaan mahdollisia vaaratilanteita sekä riittävät tiedot ja taidot itsensä tai toisen pelastamiseen veden varasta. 

23. vuoden ajan liitto on palkinnut Pisaralla vuoden vesiliikuntapaikan sekä ansioituneita uimahalli- ja kylpyläalan tekijöitä. Pisaraa myönnettäessä painotetaan jatkuvaa ammatillista kehittämistä sekä aktiivisuutta, positiivisuutta, yhteistyökykyä ja innovatiivisuutta työssä sekä teon osalta monipuolisuutta, idearikkautta ja liiton tavoitteisiin liittyvää toimintaa.