Mikkelin kaupungin vuosipäivää vietettiin kulttuurin ja liikunnan merkeissä

08.03.2018

Mikkelin kaupunki täytti 7. maaliskuuta 180 vuotta. Juhlapäivää vietettiin kulttuurin ja liikunnan merkeissä, mutta kaupunkilaisilla oli mahdollisuus myös esittää kysymyksiä päättäjille Kauppakeskus Stellassa järjestetyssä pienimuotoisessa meet & greet -tilaisuudessa. Vuosipäivän ohjelmistoon kuului muun muassa jo perinteeksi muodostuneet opastetut kierrokset kaupungintalolla.

Kaupungintalon opastetuilla kierroksilla kävi yhteensä yli sata henkilöä. Aluehallintoviraston opastetulla kierroksella oli kahdeksan henkilöä. Uimahalleihin oli vuosipäivänä pääsymaksu puoleen hintaan. Rantakeitaalla ostettuja kertalippuja oli 138, kokonaiskävijämäärä päivän aikana oli 384. Naisvuoren uimahallissa ostettuja kertalippuja oli 97, kokonaiskävijämäärä oli 363.

Harjoitusjäähallilla oli mahdollisuus kokeilla curlingia, kävijöitä oli noin neljäkymmentä. Skeittihallilla kävijöitä oli yli kolmekymmentä.

Vuosipäivänä Mikkelin kaksi elokuvateatteria laskivat lippujensa hinnat kuuteen euroon. Vuosipäivätarjous houkutteli väkeä leffaan, sillä katsojia oli yhteensä 230, mikä on määränä kaksinkertainen normaaliin keskiviikkoon verrattuna. Ikäjakaumakin oli laaja, koska näytöksiä oli sekä lapsille että vanhemmille.

Vuosipäivänä museokohteista Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki ja Jalkaväkimuseo olivat auki ilmaiseksi kuuden tunnin ajan. Päämajamuseossa kävijämäärä oli 146 ja Lokissa 130.