Vielä ehtii tarttua Mikkelin kaupungin kesätyöhaasteeseen

19.02.2018

Mikkelin kaupunki haastaa kaikki yritykset mukaan kesätyötalkoisiin. Idean takana on Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seija Kuikka, joka toimii myös tapahtuman suojelijana.

Haasteen tavoitteena on, että jokainen kaupungin 15–17-vuotias nuori saisi positiivisen, kenties ensimmäisen kokemuksen työelämästä. Näin heille voidaan osoittaa, että Mikkelistä löytyy työtä tulevaisuudessakin. Vastavuoroisesti yrityksille on tarjolla nuorten ideoita, näkemyksiä ja tulevaisuuden tekijöitä. Toiveena on, että kausityöntekijöiden lisäksi mahdollisimman moni yritys tarjoaa esimerkiksi kahden viikon työpätkän nuorelle. Työ voi olla erilaisissa avustavissa tehtävissä tai vaikkapa kuvien ja postausten tekoa sosiaaliseen mediaan.

Haaste toteutetaan KesärekryONLINE – tapahtumana verkossa torstaina 22.2.2018 klo 9–16.

Tapahtuman järjestää ja tapahtuma-alustan tarjoaa Solmu, Mikkelin seudun muuttajahanke. Mikkelin kaupungin lisäksi Solmu -projektissa on mukana viisi kuntaa; Hirvensalmi, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala.

– Oppilaitoksissa tapahtumaidea on otettu innolla vastaan. Tapahtuma on koettu hienoksi ja uudenlaiseksi mahdollisuudeksi saada nuorille töitä. Nyt vain tarvitsisimme osallistuvia yrityksiä mukaan, kyllähän meillä niitä täällä on. Ei siis kannata ujostella, jos tarjolla on vain yksi työpaikka – siinähän on jo paikka yhdelle nuorelle! Kaikki paikat ovat tärkeitä. Ymmärrämme myös, että monilla voi kesärekrytilanne olla jo pitkällä, mutta jos vielä on tarvetta saada hakijakandidaatteja, mukaan vaan! Kannustamme myös nuoria olemaan aktiivisia työnhaussa, kannustaa järjestelyistä vastaava palveluasiantuntija Mira Myyryläinen Solmu-projektista.

– Painotan vielä, että yrityksille mukaan lähteminen on helppoa. Riittää, kun ilmoittautuu mukaan sivuilla, täyttää lomakkeen ja on valmiina vastaanottamaan kyselyitä. Ei siis tarvitse siirtyä fyysisesti minnekään. Nuoren palkkaus jää yrityksen kustannukseksi. Nuorille ei voi tietenkään kaikkea työtä tarjota, mutta uskon, että sellaisiakin töitä löytyy, jotka tehtynä jouduttavat ammattilaisen työtä, Myyryläinen muistuttaa.

– Järjestämme tapahtuma-aamuna live-lähetyksen, jossa on paljon asiaa nuorille työllistymisestä ja vinkkejä työnhakuun. Liveä voi seurata tapahtumasivulla eroakiireesta.fi/kesarekryonline. Live taltioidaan ja laitetaan sivulle näkyviin myöhemminkin katsottavaksi. Sivuilla on jo suojelijan videotervehdys. Kannustan nuoria ja oppilaitoksia katsomaan liveä ja osallistumaan keskusteluun lähettämällä mieltä askarruttavia kysymyksiä keskustelijoille sivulla olevan chatin kautta. Liven jälkeen kello 10 työpaikat avautuvat ja niistä voi kysellä työnantajien antamien ohjeiden mukaisesti.

Mikkelin seudun KesärekryONLINE torstaina 22.2.2018 klo 9 – 16 sivulla eroakiireesta.fi/kesarekryonline.

Työnantajien ilmoittautuminen: eroakiireesta.fi/kesarekryonline. Ilmoittautua voi aina 21.2.2018 saakka. 

Lisätietoja mira.myyrylainen(at)mikkeli.fi / puh. 040 129 4906.