Mikkelin kaupunki huomioi nuoria jääkiekon MM-sankareita 1000 eurolla

28.06.2018

Suomen nuorten jääkiekon MM-kultamitalijoukkueessa pelanneet mikkeliläiset Leevi Aaltonen ja Mikko Kokkonen saavat Mikkelin kaupungilta kumpikin 1000 euroa. Lahjoitukset julkistettiin torstaina 28. kesäkuuta Mikkelin kaupungintalolla pidetyssä mitalikahvitilaisuudessa.

Mikkelin kaupunki haluaa tunnustuksella kannustaa saavutuksesta nuoria miehiä, jotka ovat onnistuneet yhdistämään huippu-urheilun ja opiskelun. Kumpikin opiskelee lukiossa.

– Te olette esikuvia monille ja toimitte myös kaupungin markkinointilähettiläinä valtakunnallisesti, ehkä jopa kansainvälisesti, totesi Mikkelin kaupungin hallintojohtaja Ari Liikanen tunnustusten luovutustilaisuudessa.

Mitalikahvitilaisuuteen oli kutsuttu MM-sankarit vanhempineen. Vanhempien tuki on olennainen lähes kokopäivätoimisen urheilun ja työtä vaativan opiskelun yhteensovittamisessa.

– On esitettävä kiitos myös Mikkelin kaupungin urheiluakatemiatoiminnalle, joka on mahdollistanut sen, että opiskelut on ollut mahdollista sovittaa jääkiekkoon, kiteytti Mikko Kokkosen äiti Anu Kokkonen.

Kuvassa Leevi Aaltonen (vas.) ja Mikko Kokkonen heittävät ylävitosen saavutuksensa kunniaksi. Kuvaaja Jessica Järvinen