Mikkelin kaupunki testaa kutsuohjattavaa palveluliikennettä

09.04.2019

Artikkelin kuva

Palveluliikenteen Moppe 2 -auto on siirtynyt kutsuohjauksen piiriin. Kutsuohjaus tarkoittaa sitä, että aikaisemmasta poiketen autolle ei ole ennalta määritettyä reittiä tai aikataulua. Auto palvelee asiakkaita erillisten matkatilausten mukaisesti. Kutsuohjattavuuden kokeilu kestää kesään saakka.

Moppe 1 -palveluliikenneauto jatkaa nykyiseen tapaan liikennöintiä kiinteällä reitti- ja aikataulupohjalla. Moppe 1 -auton aikataulut ovat sivulla mikkeli.fi/moppe, ja aikatauluja saa myös kaupungin virastotalon asiointipisteestä (Maaherrankatu 9–11) sekä Moppe-autoista.

Kokeilun tavoitteena on selvittää matkojen yhdistelyä, uutta käyttöön tulevaa tilaussovellusta sekä testata kutsuohjattavan liikenteen toimivuutta. Kokeilu on osa Sitran rahoittamaa hankekokonaisuutta, jossa kolmella eri alueella kokeillaan julkisesti rahoitettujen joukko- ja henkilöliikennepalveluiden uusia järjestämistapoja sekä yhdistämistä markkinaehtoiseen liikenteeseen.

Asiakkaan näkökulmasta osana avointa joukkoliikennettä kutsuohjautuva palveluliikenne tarjoaa joustavamman tavan liikkua kuin aikataulu- ja reittipohjainen bussiliikenne. Se on perinteisen bussiliikenteen ja taksiliikenteen välimuoto. Kuka tahansa voi tilata ja matkustaa palveluliikenteellä. Kysynnän mukaan määräytyvä kutsuohjautuva liikennöinti myös mahdollistaa palvelun hyödyntämisen laajemmalle asiakaskunnalle, kuin kiinteällä reitillä toimiva palvelu. 

Moppe 2 -auton tilaaminen

Matkatilauksen Moppe 2 -autoon voi tehdä joko soittamalla Kyytineuvon matkojenvälityskeskukseen puh. 015 194 6000 tai käyttämällä puhelimeen ladattavaa Kyyti-sovellusta. Sovelluksella voi Mopen lisäksi ostaa myös Mikkelin kaupungin paikallisliikenteen lippuja. Katso tarkemmat tilausohjeet ja liikennöintiajat mikkeli.fi/moppe.