Mikkelin keskussairaala sijoittui toiseksi tuottavuudessa

22.03.2018

Artikkelin kuva

Mikkelin keskussairaala on sijoittunut toiseksi tuottavimmaksi keskussairaaloiden joukossa vuonna 2016 Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan. Vuoden 2016 ennakkotiedoissa syksyllä Mikkelin keskussairaala jakoi kärkisijan Päijät-Hämeen (Lahti) ja Pohjois-Karjalan (Joensuu) keskussairaaloiden kanssa.

Nyt varmistettujen tietojen perusteella Mikkelin keskussairaala on toisena, yhden tuottavuuspisteen jäljessä Lahden keskussairaalaa ja kaksi pistettä edellä kolmanneksi pudonnutta Joensuun keskussairaalaa. 

THL mittaa hoitoepisodi- ja DRG-tuottavuutta, jossa tarkastellaan somaattisen erikoissairaanhoidon tuottavuuden kehitystä eli kaiken muun paitsi psykiatrisen erikoissairaanhoidon tuottavuutta. Julkisten sairaaloiden erikoissairaanhoitopalvelujen tuottavuus ilman psykiatriaa kasvoi kaksi prosenttiyksikköä vuonna 2016 edellisestä vuodesta.

– On erinomainen asia, että keskussairaalan suorituskyky säilyy hyvällä tasolla vuodesta toiseen. Henkilöstö on tehnyt todella hyvää työtä mittavien rakennustöiden ja muiden uudistusten keskellä. Keskussairaalamme on todella hyvin toimiva kokonaisuus vaativan sairaanhoidon alalla, Essoten johtaja Risto Kortelainen kehuu.

Mikkelin keskussairaala lähti kehittämään tuottavuutta vuoden 2013 vertailun 13. sijalta. Nousu neljänneksi tapahtui jo 2014 ja edellisessä, vuoden 2015 vertailussa oltiin kärjessä   

Tuottavuus on toiminnan tuotoksen ja sen aikaansaamiseksi käytettyjen panosten välinen suhde. Panoksina on käytetty sairaalan tai sen erikoisalan hoitotoiminnasta aiheutuvia kokonaiskustannuksia. Sairaalan tai erikoisalan kokonaistuotos käsittää hoitoepisodien painotetun summan.