Mikkelin kotiseutuarkisto verkossa avautuu

25.01.2018

Mikkelin kaupungin museot avaa yhteistyössä Kansallisarkiston kanssa Mikkeli-topoteekin eli Mikkelin kotiseutuarkiston verkossa.

Syksyllä 2016 Sodan ja rauhan keskus Muisti, Mikkelin kaupungin museot, Kansallisarkisto, XAMK ja Mikkeli-seura järjestivät Kauppakeskus Stellassa digitointitapahtuman, jossa kerättiin kansalaisilta sota-ajan aineistoja. Nyt osa tuosta aineistosta ja Mikkelin kaupungin museoiden valokuvakokoelmasta on viety verkkoon Mikkeli-topoteekin alustalle.

Topoteekki on Euroopan komission Community as Opportunity (CO:OP )-hankkeessa toteutettu yhteiseurooppalainen tallennusalusta, joka mahdollistaa digitoitujen aineistojen korkeatasoisen esittämisen ja pitkäaikaissäilyttämisen. Lisäksi se mahdollistaa kaikille mahdollisuuden tutkia aineistoja ja antaa lisätietoja esimerkiksi historiallisiin valokuviin liittyviin yksityiskohtiin.

Mikkeli-topoteekkiin on viety nyt yli 200 valokuvaa pääasiassa 1940-luvun päämajakaupunki Mikkelistä. Osasta valokuvista museolla on olemassa jo varsin hyvät taustatiedot, mutta useat kuvat kaipaavat vielä lisätietoja. Nyt kaikilla kaupunkilaisilla on mahdollisuus jakaa asiantuntemustaan paikallishistoriasta ja osallistua yhteisen historiamme tallentamiseen.

Aineistoa otetaan vastaan

Mikkelin kaupungin museot ottaa lahjoituksena vastaan lähialueen historiaan liittyvää aineistoa (valokuvat, kirjeet, päiväkirjat, muistelmat, asiakirjat, esineet). Tällä hetkellä kokoelmiin kaivataan aineistoa erityisesti sisällissodan ajalta 1918. Halutessasi voit lainata aineiston museolle digitoitavaksi ja saat alkuperäisaineiston takaisin itsellesi. Digitoitu aineisto liitetään osaksi museokokoelmia. Lahjoituksia otetaan vastaan tiistaisin kello 11 – 15. Varaa lahjoitusaika puhelimitse 015 194 2424.

Mikkeli-topoteekki avautuu yleisölle perjantaina 26.1. kello 12 osoitteessa www.mikkeli.topoteekki.fi

Community as Opportunity -hankkeen sivusto