Mikkelin kulttuuripalveluiden kesätyöryhmän tunnelmia kesältä

10.07.2019

Artikkelin kuva

Kesätyöryhmään kuuluivat: Iisa (18), Jenni (16), Katariina (17) ja Tiia (20).

Kuukauden mittainen kesätyö kulttuuripalveluilla oli mukavaa ja monipuolista sekä vaihtelevaa. Esiintyjäpartion tehtävät olivat pitkälti itse päätettävissä, ja työjaksosta tuli omannäköinen. Tämän vuoden esiintyjäpartion osaamisalueeseen kuuluivat tanssi ja teatteri, joita hyödynnettiin esityksissä. Esiintyjäpartiona jaoimme hyvänmielenlappuja jo ensimmäisellä viikolla. Laput olivat käsintehtyjä ja niitä teimme yli sata.

Ensimmäinen viikko sisälsi suurimmaksi osaksi harjoittelua ja esityksien suunnittelua. Kävimme myös Pienten Puistikoissa vetämässä laululeikkejä sekä toimimme Hulivilikarnevaalien Eevert-kettu maskottina lauantaina.

Toisella viikolla esiintyjien neljäs jäsen tuli paikalle. Lisäksi suunnittelimme lisää ja jatkoimme harjoittelua. Ex-toimistosihteerin syntymäpäivien kunniaksi esiinnyimme virastotalolla. Kävimme ensimmäistä kertaa esiintymässä Mikke-junassa miimikkoina. Torstaina järjestimme torin laidalle juhannustorin, jossa oli mahdollista koota itselleen itse keräämistämme kukista juhannuskimppu. Jaoimme myös juhannustaikalappuja ja teimme kasvomaalauksia sekä järjestimme mölkyn pelaamista.

Hulivilikarnevaaliviikko oli työntäyteinen mutta palkitseva. Esiintyjäpartio muun muassa tanssi, piti ohjelmaa lapsille ja veti eläinjumppaa. Viikko vaati paljon suunnittelua ja valmistelua. Kävimme Vekkulan pukuvuokraamossa hakemassa asuja torstain eläinteemaiseen leikkipuistopäivään ja prinsessa-, keiju- sekä noita- puvut lauantain satuseikkailuun. Autoimme myös pystyttämisessä ja roudaamisessa. Yhteisvoimin homma kävi nopeasti. Huliviliviikon viimeinen päivä oli viikon rankin, mutta päivä oli kuitenkin hauska.

Esiinnyimme Huliviliviikon jälkeen vielä Mikke-junassa, torin avajaisissa ja Kenkäveron käsityömarkkinoilla. Esiinnyimme myös miimikkoina Akselin näyteikkunassa. Järjestimme lisäksi lapsille toimintaa puistoissa ja rannoilla. Mahdollista oli päästä tekemään jättisaippuakuplia ja leikkimään hyppynarulla, pallolla ja saada kasvomaalauksia. 

Mielestämme tämä kesätyö sopii luoville, mielellään esiintyville ja muita viihdyttäville ihmisille. Tässä työssä vaaditaan sinnikkyyttä ja heittäytymiskykyä. Työ on ihmisläheistä ja useimmat tapahtumat ovat lapsikeskeisiä, joten hyvät sosiaaliset taidot ovat tärkeitä. Tämä kesätyö opettaa itsenäistä toimintaa, ideoimista ja kommunikointia.