Mikkelin kulttuuriperintöön voi tutustua pyöräillen

14.06.2019

Artikkelin kuva

Mikkelin Latu, Mikkelin oppaat ja Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut järjestävät jälleen tänä kesänä opastettuja pyöräilyretkiä, joissa tutustutaan Mikkelin historiaan, nykypäivään ja paikalliskulttuuriin ja kulttuuriperintöön.

Pyöräilyretkien sarja alkaa lauantaina 29.6. osana Hulivilikarnevaalia. Tarjolla on lapsille ja lapsiperheille ihan oma retki. Matkaan lähdetään Mikkelipuistosta, ravintola Greenerin edestä kello 10 ja pyöräseikkailun aikana tutustutaan Pursialan ja Kenkäveronniemen kulttuuriin, historiaan ja juomavedenkiertoon. Tervetulleita mukaan ovat ihan kaikki, mutta alle 9-vuotiaiden toivotaan osallistuvan yhdessä aikuisen kanssa. Pyöräseikkailuun voi ilmoittautua etukäteen Hulivilikarnevaalin nettisivujen kautta.

Heinäkuussa retket jatkuvat Eino Leinon päivänä lauantaina 6.7. Koko päivän retki suuntaa kohti Ihastjärveä ja matkan aikana tutustutaan ortodoksiseen tšasounaan ja Harjukosken myllyyn. Niin ikään elokuussa, tarkemmin 17.8., on luvassa pidempi pyöräilyretki. Silloin reittinä on Hiirola-Alamaa-Vehmaskylä-Rämälä ja retken aikana vieraillaan Mari Mörön puutarhassa, Pirtinkehräämöllä ja Marja de Jongin ateljeessa.

Viimeisen kerran pyörän selkään hypätään sunnuntaina 29.9. eli Mikkelinpäivänä. Silloin luvassa on viime vuodelta tuttu Porrassalmen museotien reitti. Pyöräretken aikana koetaan Mikkelin historia 11 000 vuoden takaa aina tähän päivään saakka. Reitti kulkee Pursialan kautta Kirkonvarkauteen, josta varsinainen kierros alkaa. Reitti etenee Annilaan, Kyyhkylään, Porrassalmelle, Tuukkalaan ja päättyy Moisioon. Retken aikana kuullaan tarinoita reitin varrelle osuvista paikoista.

Lähtö retkille tapahtuu Huliviliviikon pyöräilyä lukuun ottamatta torilta kello 10. Osallistuminen on maksutonta. Mikkelin Ladun edustajat johdattavat pyöräilijöitä ja Mikkelin oppaat vastaavat opastuksista. Oppaat ovat mukana koko matkan ajan. Retkille osallistumiseen ei vaadita ilmoittautumista, vaan mukaan voi tulla saapumalla torille. Pyöräilytahti pidetään rauhallisena. Kaikilla retkillä on kypäräpakko. Mukaan lähteviä suositellaan ottamaan mukaan oma juomapullo ja sään mukainen varustus sekä pidemmillä retkillä omat eväät. Matkaan lähdetään säävarauksella.