Mikkelin seudun upeat pyöräilyreitit

26.07.2019

Artikkelin kuva

Mikkelin seudulta löytyy upeita pyöräilyreittejä, joissa voit nauttia luonnon kauniista järvi- ja metsämaisemista. Useimmat reiteistä soveltuvat myös muuhunkin tarkoitukseen, mutta parhaiten maisemia voi seurata pyörän selästä. Alla Mikkelin seudun pyöräilyreittejä.

Mäntyharju – Repovesireitit

Harjujen ja metsäjärvien väliselle alueelle levittäytyvä ulkoilureitistö tarjoaa elämyksellisen matkan Mäntyharjun keskustasta Repoveden kansallispuistoon. Ympärivuotinen reittiverkosto soveltuu kaikenikäisille ja osittain liikuntarajoitteisille. Reitin varrelta löytyy majoitus- ja taukopaikkoja.

Karkauksen maitotie

Etelä-Karjalan kauneimmaksi valittu Karkauksen maitotie lähtee Kauriansalmelta ja kulkee Halisen kautta Karkauksen kylään. Maitotie yhdistää valtatiet 13 ja 15 toisiinsa ja siltä avautuvat erittäin upeat järvi- ja kulttuurimaisemat. Reitti soveltuu niin autolle kuin moottoripyörällekin, mutta pyöräillen ehtii parhaiten nauttia maisemista.

Haukivuoren pyöräilyreitti

Reitti kulkee Haukivuoren läpi Mikkelin Kinnarista, Lomatriolle Naarajärvelle tai päinvastoin. Alueen järvi- ja maalais­maisemat näyttäytyvät parhaimmillaan pitkin reittiä. Reitin pituus on noin 90 km.

Haukivuoren pyörälenkki 

Uusi Haukivuoren pyörälenkki kulkee kylän länsi- ja pohjoispuolella luonnon läheisyydessä järvi- ja maalaismaisemien läpi. Reitti on osin myös pienempiä teitä ja polkuja, joten se on ihanteellisin maasto- ja hybridi­pyörille.

Puumalan saaristoreitti

Kesällä 2017 avattu Puumalan saaristoreitti on todella upea maisemareitti polku- ja moottoripyöräilijöille. Noin 60 kilometrin pituinen reitti kulkee Saimaan kauneimmissa maisemissa, läpi saarien, siltojen ja harjujaksojen. Hurissalon ja Lintusalon saarien välillä matkaa tehdään Norppa II -pyörälautalla. Matkan varrella Sinua palvelevat useat Puumalan alueen ravintolat, kahvilat ja matkailukohteet. Lauttahinnat ja aikataulut löydät täältä.

Useissa paikoissa on myös mahdollisuus vuokrata pyöriä sekä pyöräilypaketteja. Lisätietoja niistä löydät täältä.

Muistithan Luonteri Pyöräilyn?

Luonteri Pyöräily lauantaina 10.8. klo 10 alkaen. Valittavana on rankka 95 kilometrin tai hinee 40 kilometrin pyöräilyreitti. Lähtö ja maali sijaitsevat perinteisesti Anttolanhovissa.