Mikkelin seudun uusi verkkorekrytapahtuma koettiin tarpeelliseksi

21.11.2017

Mikkelin seudun ensimmäinen verkossa tapahtuva rekrytointitapahtuma RekryONLINE herätti kiinnostusta sekä työnantajien että – hakijoiden taholta. Pop up -tapahtuma järjestettiin sivulla eroakiireesta.fi/rekryonline torstaina 16.11.2017.

Tapahtuman järjesti Solmu-projekti. Solmu on seudullinen hanke, joka palvelee Mikkelin seudulle muuttavia. Mikkelin kaupungin lisäksi Solmu -projektissa on mukana viisi kuntaa; Hirvensalmi, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala.

RekryONLINE -tapahtumassa oli auki Mikkelin seudun työpaikkoja, joista työnhakijat kautta maan pääsivät kysymään päivän mittaan suoraan työnantajilta. Tapahtumassa järjestettiin myös live-lähetys, johon katsojat pystyivät osallistumaan keskustelupalstalla. Livessä asiantuntijat ja työnantajat puhuivat työstä ja työllisyydestä Mikkelin seudulla. Liven tallenne on nähtävillä tapahtumasivulla. Tapahtumapäivänä myös seudun kunnat olivat päivystysvalmiudessa vastaamaan kiinnostuneiden kyselyihin.

Idean takana on Mikkelin seudun RekryONLINE – tapahtuman järjestelyistä vastannut projektiasiantuntija Mira Myyryläinen Solmu-projektista. Myyryläinen iloitsee, että jo ensimmäisellä kerralla tapahtuma sai näin hyvää palautetta ja näkyvyyttä.

-Tapahtuma koettiin työnantajien ja muiden työllisyystahojen puolelta tarpeelliseksi. Erityisesti helppo osallistuminen, yrityksen näkyvyys verkossa sekä positiivisen mielikuvan luominen Mikkelin seudusta koettiin tapahtuman parhaiksi puoliksi. Ja tietysti mahdollisuus saada uusia osaajia avoimiin työpaikkoihin. Tapahtumalle toivotaan jatkoa. Myös live-lähetys koettiin hyväksi ja osallistujakattaus oli monipuolinen. Tapahtuma-alustaa täytyy vielä kehittää ja korjailla sekä markkinointi päästä aloittamaan aiemmin. Työnhakijoiltakin sain palautetta tapahtuman tarpeellisuudesta.

-Otan mielelläni vastaan lisäpalautetta ja tietoa, saivatko työnantajat yhteydenottoja potentiaalisilta hakijoilta. Haluan myös kiittää kaikkia mukana olleita työnantajia ja muita työllisyystahoja mukanaolosta ja kannustuksesta. Tästä on hieno jatkaa, Myyryläinen iloitsee.

Työpaikat tapahtumasivulla eroakiireesta.fi/rekryonline ovat näkyvissä vielä tämän viikon eli viikon 47 ajan. Niitä voi hakea hakuaikojen puitteissa.