Mikkelin seutu ja Etelä-Savon maakunta liputtavat juhlavuoden kunniaksi yhdessä

09.01.2017

Mikkelin kaupunki juhlii satavuotiasta itsenäistä Suomea näkyvästi. Kaupunginjohtaja Timo Halosen päätöksen mukaisesti Mikkelin kaupunki liputtaa Suomi 100 -salkolipuilla koko vuoden 2017, aina kun ei ole virallinen liputuspäivä.

Näkyvimmillään Suomi 100 -liput liehuvat kaupungintalon edustalla Hallitustorin lipputangoissa. Kaupunki on hankkinut Suomi 100 -liput myös Anttolaan, Haukivuorelle, Otavaan, Ristiinaan ja Suomenniemelle. Salkoliput hankki Mikkelin kaupungin Suomi 100 – Koti yhdessä – Yhdessä koti -hanke.

Koko maakunta liputtaa juhlavuonna

Etelä-Savon maakuntaliitto lahjoitti Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kaikille Etelä-Savon kunnille Suomi 100 -salkolipun 1.12.2016 Hotelli Punkaharjussa järjestetyssä maakuntapäivässä. Kunnat voivat liputtaa Suomi 100 -lipulla kunnan- tai kaupungintalolla tai muulla näkyvällä paikalla. Juhlavuosi on erityinen ja ainutlaatuinen tilaisuus pukea Suomi juhla-asuun.

Suomi 100 -lippu ja Suomen virallinen lippu

Suomi 100 -salkoliput on tarkoitettu käytettäväksi läpi vuoden vuonna 2017. Suomi 100 -salkoliput ripustetaan esille aina omana kokonaisuutenaan. Niiden kanssa ei käytetä samassa lippukokonaisuudessa virallista Suomen lippua. Jos Suomi 100 -lippua käytetään viralliselle Suomen lipulle tarkoitetussa tangossa, väistyy Suomi 100 -lippu Suomen lipun tieltä. Näin toimitaan esimerkiksi virallisina liputuspäivinä tai muina päivinä, kun halutaan liputtaa Suomen lipulla.