Mikkelin torilla on lauantaina teemana turvallisuus

29.06.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin torikauppiaiden seuraava teemapäivä on lauantaina 4. heinäkuuta, jolloin kello 11 – 13 teemana on turvallisuus ja päivän teemakasviksena varhaiskaali.

– Kesällä on aika muistuttaa erityisesti mökillä ja vesillä liikkumisen turvallisuudesta, sanoo Mikkelin torikauppiaat ry:n puheenjohtaja Kaija Ahonen.

– Torilla kuulemme asiakkailta tositarinoita siitä, kuinka erilaisia vaaratilanteita esimerkiksi avotulen tai tuhkan käsittelystä on aiheutunut ja tästä heräsi idea, että yksi torin kauppapäivistä voitaisiin teemoittaa turvallisuudelle, Ahonen jatkaa.

– Tänä keväänä ja kesänä on ollut tuhkan käsittelystä aiheutuneita vaaratilanteita aiempia vuosia enemmän, toteaa Etelä-Savon pelastuslaitoksen palomestari Eero Aho.

– Tavoitteenamme on ennaltaehkäistä vaaratilanteita mökeillä ja vesilläliikkujien keskuudessa ja siksi olemme erittäin mielellämme mukana torin teemapäivässä.

Teemapäivän ohjelmassa on muun muassa kello 12.15 palomestari Ahon tietoisku avotulen ja tuhkan käsittelystä, uuden vesiliikennelain tuomista muutoksista veneilijän turvallisuusvarusteisiin sekä siitä, kuinka jokainen voi 112-mobiilisovelluksen avulla taata sen, että  hätätilanteessa pelastajat löytävät aina oikeaan paikkaan.

Mukana tapahtumassa on myös pelastuslaitoksen miehistöä ja kalustoa sekä Mikkelin mobilistien antiikkipaloauto. Pelastuslaitoksen mukanaolo hälytysvarauksella.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia