Mikkelin torille kohoaa tunnelmallinen Jouluteltta

28.11.2017

Useana vuonna kävelykadulla ollut jouluinen myyntitapahtuma toteutetaan tänä jouluna Mikkelin torilla lämmitetyssä Jouluteltassa. Jouluteltassa tulee myyntipaikkojen lisäksi olemaan kahvila sekä jouluista ohjelmaa.

Jokainen tapahtumapäivä on teemoitettu erilaisella jouluun liittyvällä aiheella, jotta jouluteltassa olisi joka päivä jotakin erilaista nähtävää ja koettavaa.

-Tapahtumaan halutaan tuoda lisää sisältöä jouluisen ohjelman myötä, kertoo Mikke ry:n Tiina Maczulskij.

Tapahtumateltan rakentaminen torille alkaa tämän viikon perjantaina.

-Haluan tässä vaiheessa jo kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita mukaantulosta. Yli 200 neliön lämmitetyn teltan kustannukset ja yli kahden viikon tapahtuman tuotantoon liittyvät kustannukset ovat korkeat. Yhteistyökumppaneidemme avulla tämä on mahdollista toteuttaa, Maczulskij kiittää.  

Jouluteltassa tulee olemaan myynnissä kaikkea mahdollista pukinkonttiin sopivaa. Teltassa on myynnissä mm. erilaisia käsitöitä, glögiä, koruja, villasukkia, hattuja, valopulloja, poppanoita, shaaleja, patalappuja jne. Myyntipaikkoja voi vielä tiedustella salla.hyvonen@mikkelinkeskus.fi tai puh. 050 911 2415. Myyntipaikkoja myydään päiväpaikkoina ja viikon tai kahden viikon jaksoissa. Jouluteltassa on myös Kallioniemen kahvila, jossa voi nauttia jouluisia tuotteita.

Jouluteltan pystytys aloitetaan tämän viikon perjantaina. Jouluteltta on avoinna 8.-22.12.2017 joka päivä (arkisin klo 10 – 18, lauantaisin klo 10 – 15 ja sunnuntaisin klo 11 – 14). Ennen Jouluteltan virallisia avajaisia, teltassa järjestetään ensimmäinen tapahtuma itsenäisyyspäivänä 6.12 klo 17, johon toivotetaan kaikki kaupunkilaiset tervetulleiksi.

Myyntitapahtumana jouluteltta avautuu perjantaina 8.12 klo 10. Avauspäivän teemana ovat Joululaulut ja -askareet. Avauspäivä huipentuu klo 17 alkavaan Kauneimmat Joululaulut tilaisuuteen, joka järjestetään yhteistyössä Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Avauspäivänä torilla on paljon jouluista tunnelmaa, kun torikauppiasyhdistys järjestää perinteisin joulupuurotarjoilun klo 11. Joulupuuroa on tarjolla 400:lle hengelle.

Kaikkiin Jouluteltan tilaisuuksiin ja tapahtumiin on vapaa pääsy. Tapahtumien teemoina ovat mm. Lasten joulu, kansainvälinen joulu, vanhan ajan joulu, herkkuja joulupöytään ja turvallinen joulu.

Teemapäivien lisäksi jouluteltassa on erilaisia iltaohjelmia. Tiistaina 12.12 klo 17 alkaen Mikkelin kaupunki järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa Muuttajatapahtuman kaikille uusille mikkeliläisille. Lisäksi torstaina 14.12 teltassa järjestetään ensimmäinen kansalaisfoorumi klo 17, joka on avoin keskustelutilaisuus kaupunkilaisille.
 

Lisätietoja:
Tiina Maczulskij
Mikke ry
040 510 4096