Mikkelissä esitellään nuorten taidetta yksinäisyydestä

04.02.2020

Artikkelin kuva

Miltä yksinäisyys näyttää? 12. – 24. helmikuuta Mikkelin pääkirjastossa on esillä nuorten taidetta yksinäisyydestä valtakunnallisten etsivän nuorisotyön päivien yhteydessä. 

Yksinäisyys on henkilökohtainen tunne, jonka jokainen kokee omalla tavallaan. Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutkailemaan, miltä tuo tunne näyttää, kun nuoret ympäri Suomea ovat toteuttaneet oman visuaalisen näkemyksensä yksinäisyydestä. Näyttely Miltä yksinäisyys näyttää? on koottu valtakunnallisen etsivän nuorisotyön päivien kunniaksi yhdessä etsivän nuorisotyön sekä nuorten työpajojen nuorten kanssa.

Valtakunnalliset etsivän nuorisotyön päivät kokoaa yli 300 etsivää nuorisotyöntekijää Mikkeliin nuorten yksinäisyyden äärelle. Tapahtumassa pyritään löytämään ratkaisuja ilmiön vähentämiseksi. Etsivät nuorisotyöntekijät kohtaavat yksinäisyyttä työssään todella paljon, ja sen on arvioitu olevan yksi merkittävä syy nuorten syrjäytymiselle. Tutkimusten mukaan joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä.

Etsiviä nuorisotyöntekijöitä on Suomessa yli 500, ja palvelua on tarjolla lähes kaikissa kunnissa. Etsivän nuorisotyön päivät järjestetään 12. – 13.2. Mikkelin Mikaelissa Valtakunnallisen työpajayhdistyksen toimesta. Keskustelua voi seurata somessa tunnisteella #yksinäisyys.