Mikkelissä puhutaan taas taiteesta 6. kesäkuuta

30.05.2018

Artikkelin kuva

6. kesäkuuta järjestetään kevään viimeinen Puhetta taiteesta -luento. Taiteen edistämiskeskuksen ja Mikkelin taidemuseon järjestämä tilaisuus alkaa taidemuseossa (Ristimäenkatu 5) kello 17.30.

Nykyään taidevalokuvauksessa suosittu abstraktio herätti alkuvaiheessaan 1900-luvun alkuvuosikymmeninä – ja säännöllisesti senkin jälkeen – voimakasta vastustusta ennen kaikkea valokuvaajien keskuudessa. Sitä pidettiin hyödyttömänä ja valokuvan tallentavan ja esittävän luonteen vastaisena. Abstraktio on jäänyt myös kotimaisessa valokuvatutkimuksessa huomiotta, vaikka sen osa välineen historiassa on olennainen.

Laura Nissinen on valokuvaaja ja tutkija, joka viimeistelee Aalto-yliopistossa väitöskirjaansa kotimaisesta abstraktista valokuvauksesta. Nissinen kuratoi tutkimusaiheestaan Suomen valokuvataiteen museossa 2017–2018 esillä olleen näyttelyn Abstrakti! Vuosisadan ilmiö 1917–2017.

Puhetta taiteesta -tilaisuudet johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisten taidekeskusteluiden pariin. Puhe taiteesta auttaa ymmärtämään, arvioimaan, närkästymään ja ihastumaan taiteesta. Tapahtumat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.