Mikkelissä taide ja kulttuuri koskettavat kaikkia

18.10.2019

Artikkelin kuva

Lauantaina 19.10. kauppakeskus Stellassa vietetään Equal Art Mikkeli -tapahtumaa. Tarkoituksena on tuoda esille teemaa ”Taide kuuluu kaikille”. Samalla muistutetaan, että Mikkelin kaupungin strategiassa on hyvän elämän ohjelma, jossa yhdenvertaisuus on läpileikkaava arvo. 

Strategisessa ohjelmassa tavoitellaan yhteisöllisyyttä, aktiivista ja hyvinvointia tukevaa arkea ja sujuvaa, turvallista elämää aina vauvasta ikäihmiseen. Hyvän elämän toimenpiteissä halutaan laajasti hyödyntää taiteen ja kulttuurin keinoja.

Huolimatta Mikkelin kaupungin tiukasta taloudellisesta tilanteesta, tekee kulttuuripalvelut tärkeäksi koettua, mikkeliläisten hyvinvointia edistävää ja syrjäytymistä ehkäisevää työtä. Kaupunki myös luo avustuksillaan kolmannen sektorin toimijoille mahdollisuuksia toiminnalle. Taide ja kulttuuri kuuluvat Mikkelissä kaikille.

Mikkelin kaupungin vammaisneuvosto yhteistyössä Invalidiliiton kanssa järjestää Equal Art Mikkeli -tapahtuman lauantaina 19.10. kello 12–14 kauppakeskus Stellan Tähtitorilla. Avauspuheen pitää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seija Kuikka. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia