Mikkelissä vietetään Museoiden yötä 25. lokakuuta

07.10.2019

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut ja museot järjestävät perjantaina 25.10. kello 17 – 24 kaikille maksuttoman Museoiden yön.

Tapahtuma järjestetään nyt neljännen kerran. Viime vuonna Museoiden yö keräsi yli 8 000 kävijää, jolloin jokaisessa mukana olleessa kohteessa vieraili noin 1 400 – 2 000 ihmistä. Tänä vuonna tapahtumassa ovat mukana Mikkelin taidemuseo, Kivisakasti, Päämajamuseo, Suur-Savon museo, Jalkaväkimuseo ja Etelä-Savon Energia.

Tapahtuman ohjelmalla on tarkoitus rikastuttaa museon toimintaa, herättää näyttelyitä eloon ja ennen kaikkea madaltaa kaupunkilaisten kynnystä lähteä vierailemaan museoissa. Kunkin kohteen ohjelma on suunniteltu niiden omien suuntausten mukaisesti ja tapahtumaa on järjestetty koko illaksi – aina puoleen yöhön asti. Tapahtuman ensimmäiset kolme tuntia pitävät sisällään perheille suunnattua ohjelmaa, kun taas loppuillasta aikuisille on enemmän kokemista ja nähtävää.

Tärpit illalle

– Taidemuseossa Mikkelin kaupunginorkesteri konsertoi klo 18 & 19.30 ja koko illan Pete ”Hende” Nieminen pitää graffitityöpajaa kaiken ikäisille.
– Kivisakastissa silent disko klo 22 – 24.
– Päämajamuseolla lapsille pimeä museosuunnistus klo 19 – 20 ja Risto Ryti vierailee näyttelyssään klo 18 & 22.
– Suur-Savon museossa juhlitaan 100-vuotiasta Mikkelin teatteria. Pihalla klo 20.30 tulitaideteoksia ja tulishow.
– Etelä-Savon Energia täyttää ensi vuonna 120 vuotta. ESE:n historiaan pääsee tutustumaan erilaisten tarinoiden kautta Vuorikadulla, kivi- ja puutalon suojassa kulkevan reitin varrella.
– Jalkaväkimuseolla riittää toimintaa ja katsottavaa koko perheelle! Tykkipuistossa partiolaiset pitävät
makkaranpaistopistettä (1 € / makkara). Museolla kuullaan myös lauluesityksiä klo 18, 19 ja 20 ja lapset voivat osallistua aarrejahtiin klo 17 – 20 välillä.

Illan aikana voi nauttia tunnelmallisista kahviloista muun muassa Päämajamuseon pihalla sekä Jalkaväkimuseolla. Tapahtuman kävijät voivat osallistua Museokortin ja muiden palkintojen arvontaan keräämällä vähintään neljä leimaa Museoiden yö -leimapassiin. Passeja saa kohteista tapahtumaan saavuttaessa. Myös Mikke-juna ajaa kohteiden välillä koko tapahtuman ajan. Ajeluilla on mukana Mikkelin oppaiden opastus klo 17 – 21.

Mikkelin kulttuuripalvelut on ostanut tapahtuman tuottajapalvelut Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasukselta.