Museoiden yö järjestetään 26.10.

17.10.2018

Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut ja museotoimi järjestävät syyslomaviikon perjantaina 26.10. kello 17–24 kaikille maksuttoman Museoiden yö -tapahtuman.

Tänä vuonna mukana on viisi historiallista kohdetta: Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki, Suur-Savon museo, Jalkaväkimuseo ja 175 vuotta täyttävä aluehallintoviraston rakennus. Tarkempi ohjelma tapahtuman nettisivuilla; seuraa tapahtumaa Facebookissa, Instagramissa sekä www.museoidenyo.fi.

Museoiden yön tarkoitus on rikastuttaa museoiden toimintaa, herättää näyttelyitä eloon ja ennen kaikkea madaltaa kaupunkilaisten kynnystä lähteä vierailemaan museoissa. Kunkin museon ohjelma on suunniteltu niiden omien teemojen mukaisesti ja tapahtumaa on järjestetty koko illaksi – aina puoleenyöhön saakka. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle ja on täysin ilmainen. Kävijät voivat kerätä museoista leimoja Museoiden yön leimapassiin, jonka palauttaessa on mukana palkinnon arvonnassa.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden, museotoimen, Jalkaväkimuseon sekä aluehallintoviraston kanssa. Tapahtuman tuotannosta vastaa Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasus. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2016 alkaen ja mukana on ollut vuosittain 3-4 mikkeliläistä museota. Vuonna 2017 tapahtuma keräsi yli 6200 käyntiä museoihin illan aikana.

Tervetuloa mukaan viettämään Museoiden yötä!

Kuva: Jesse Tamski, Tamski Photography