Neljäsluokkalaiset juhlistavat Suomen itsenäisyyttä Mikaelissa

02.12.2019

Artikkelin kuva

Jälleen on aika juhlia! Itsenäisyyspäivän aattona, torstaina 5. joulukuuta, konsertti- ja kongressitalo Mikaelin katon alle saapuu jokainen mikkeliläinen neljäsluokkalainen paitsi juhlimaan 102-vuotiasta itsenäistä Suomea myös opettelemaan juhlakäyttäytymistä.

Juhla ja sen pukuloisto aamun valmistautumisineen on monelle oppilaalle syksyn ehdoton kohokohta. Lasten itsenäisyyspäivän juhla on osa Mikkelin Kulttuuripolku-toimintaa, jonka tiimoilta jokainen mikkeliläinen peruskoululainen pääsee tutustumaan erilaisiin kulttuuri- ja taidesisältöihin. Neljäsluokkalaisten sisällöksi on määritelty itsenäisyyspäivän juhla.  

Juhla alkaa kaupunginjohtaja Timo Halosen ja kasvatus- ja opetusjohtaja Seija Mannisen kättelyllä, jota seuraa kaupunginjohtajan puhe ja maljannosto itsenäiselle Suomelle. Juhla jatkuu Martti Talvela -salissa, jossa on luvassa paljon erilaista ohjelmaa. Lavalla nähdään Päämajakoulun musiikkiluokka yhdessä kaupunginorkesterin kanssa, tanssija Johanna Seppäsen nykytanssikoreografia sekä Aapo Orasen ja Mikkelin kaupunginorkesterin yhteisnumero.

Juhlan kruunaa Sirkus Kumiankka, jonka esiintyjät Marko Akkanen ja Aaro Kontio tarjoilevat yleisölle viihdyttävän taikashow'n ja hurjia diabolotemppuja. Saliohjelman jälkeen vaihdetaan vapaammalle, kun oppilaat pääsevät nauttimaan buffetpöydän antimista ja tanssahtelemaan discossa muun oheisohjelman lisäksi. Juhlan juontavat Mikkelin poikateatterin Aaron Heikkinen ja Touko Arola.

Lasten itsenäisyyspäivän juhlaa on järjestetty Mikkelin kaupungissa jo toistakymmentä vuotta. Tänäkin vuonna juhlaan saapuu lähemmäs kuusisataa oppilasta opettajineen.

Kuva: Seija Manninen ja Timo Halonen ottamassa vastaan juhlijoita vuonna 2018 (Pihla Liukkonen / Kontrastia)