Nuorten Jukola kisataan vuonna 2020 Mikkelissä

26.08.2019

Artikkelin kuva

Nuorten suunnistajien suurviesti, Nuorten Jukola, järjestetään vuonna 2020 Mikkelissä. Järjestelyvuoro siirtyi virallisesti suunnistusseura Naville 24. elokuuta, kun tämänvuotinen viesti Turussa saatiin päätökseen. Konkreettisena merkkinä tästä oli kisalipun luovutus mikkeliläisille.

Ensi vuoden Nuorten Jukola suunnistetaan lauantaina 15. elokuuta Kalevankankaalla. Kilpailun johtajana toimii Niina Liukkonen ja pääratamestarina Juhani Sihvonen.

Nuorten Jukola on maailman suurin suunnistuksen nuorisoviesti, jossa kilpailee vuosittain tuhatkunta suunnistajaa. Seurajoukkueiden lisäksi viestiin voivat osallistua pienten seurojen yhdistelmäjoukkueet sekä koulujen, partiolaisten ja muiden yhdistysten joukkueet. Nuorten Jukolassa on seitsemän osuutta, kuten aikuistenkin Jukolan viestissä. Nuorten Jukolassa kuitenkin tytöt ja pojat muodostavat joukkueet yhdessä. Iältään Nuorten Jukolan osallistujat ovat 10 – 18-vuotiaita.

– Tänä vuonna Turussa oli yhteensä 162 joukkuetta eli yli tuhat nuorta suunnistajaa eri puolilta Suomea sekä Ruotsista ja Venäjältä. Odotamme Mikkeliin ensi vuonna saman verran osallistujia, kilpailujohtaja Niina Liukkonen sanoo.

Suunnistusseura Navin edustajat olivat Turussa paikalla hakemassa oppia järjestelyihin. 

– Järjestelyorganisaatio on jo aiemmista kilpailuista hyvällä pohjalla, mutta vastuuta jaetaan ja nuoret halutaan mukaan vastaamaan järjestelyistä entistä vahvemmin, Liukkonen kertoo.

Kuva: Vasemmalla Navin puheenjohtaja Juha Paanila, keskellä ensi vuoden kilpailujohtaja Niina Liukkonen ja oikealla tämänvuotinen kilpailujohtaja Erkki Haavisto Turun Suunnistajista.