Nuorten suunnistajien superviikonloppu Mikkelissä lähestyy

24.07.2020

Artikkelin kuva

Nuorten Jukola järjestetään 15. elokuuta Mikkelissä, vaikka koronaviruspandemian myötä tulleet rajoitukset pitivät sekä järjestäjiä että osallistujia jännityksessä vielä alkukesällä. Suurviestin ympärille on koottu myös henkilökohtaisia kisoja sekä muuta ohjelmaa.

– Huomioimme järjestelyissä koronaan liittyvät ohjeistukset. Tilanteesta johtuen paikalle ei toki tänä vuonna saada ulkomaalaisia joukkueita, joita Nuorten Jukolassa on yleensä ollut jonkin verran Venäjältä ja Ruotsista. Siitä huolimatta kisasta tulee varmasti jännittävä, kilpailunjohtaja Niina Liukkonen sanoo.

Nuorten Jukolassa on seitsemän osuutta, kuten aikuistenkin Jukolan viestissä, mutta tytöt ja pojat muodostavat joukkueet yhdessä. Iältään osallistujat ovat 10–18-vuotiaita. Nuorimmille suunnattujen osuuksien suunnistustehtävät suunnitellaan siten, että myös vähemmän aikaa harrastaneet saavat mielekkään kilpailukokemuksen.

– Nuorten Jukola mittaa seurojen nuorisotyön laajuutta, sillä menestyvässä joukkueessa pitää olla vahvoja suunnistajia eri ikäluokissa, Liukkonen arvioi.

Luvassa on nopeatempoinen kisa, jota on mielenkiintoista seurata paikan päällä Mikkelin raviradalla. Katsojia palvelevat myös gps-seurannat ja metsästä saatava kuva.

– Paikalle kannattaa tulla katsomaan lähtöä, joka tapahtuu kello 11. Voittaja on maalissa noin kello 14, Liukkonen kertoo.

Nuorten suunnistajien superviikonloppu jatkuu raviradalla vielä sunnuntaina 16. elokuuta, jolloin käydään henkilökohtaiset kisat. Kultainen kompassi -cup on tarkoitettu 13–14-vuotiaille ja INOV-8-liigan kilpailu 15–20-vuotiaille. Muille ikäluokille tarjolla on kansalliset suunnistuskilpailut. Lisäksi lauantai-iltana järjestetään valmennusseminaari kaikille kestävyyslajeista kiinnostuneille.

Lisätietoja osoitteessa jukola.com/nj2020.