Opinnot alkavat taas pian – muistettavia asioita uusille opiskelijoille

30.07.2019

Artikkelin kuva

Mikkelissä toimii Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK) sekä yliopistokeskus, jossa syksyllä taas tuhannet uudet opiskelijat aloittavat korkeakouluopintonsa. Yliopistokeskuksessa toimii Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto sekä LUT-yliopisto. Tässä hieman ohjeita ja muistettavia asioita uusille opiskelijoille.

Asuminen

Muista järjestää asuminen opiskelupaikkakunnalla ajoissa kuntoon, jotta opintojen alkaessa sinulla on asunto. Opiskelija-asuntoa kannattaa hakea heti hyväksymistiedon saavuttua. Opiskelija-asuntoja voit etsiä täältä. Lisäksi muita vuokra-asuntoja voit etsiä yleisiltä asunnonhaku -sivustoilta.

Oma päätelaite mukaan (BYOD)

Opiskelijoille BYOD tarkoittaa konkreettisesti sitä, että opiskelussa hyödynnetään pääsääntöisesti omia päätelaitteita. Xamkin uusilta opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä (esim. kannettava tietokone). Hanki opintoihin siis käyttöösi tietokone ja tarkista laitesuositus uusien opiskelijoiden nettisivuilta. Tutustu myös, kuinka saat opiskelijatunnuksen käyttöösi.

Tarkista opintojen aloitusaika ja –paikka sekä muut koulutuskohtaiset ohjeet korkeakoulusi nettisivustolta.

Harrastusmahdollisuudet kampuksella

Kun opinnot on aloitettu ja perusasiat ovat hallussa, on hyvä tutustua kampusalueen harrastusmahdollisuuksiin. Mikkelin kampukselta löytyy 2 erikokoista liikuntasalia, kuntosali, ulkopelikenttä, 5-väyläinen frisbeegolfrata sekä ulkopingispöytä. Aivan kampuksen vieressä sijaitsee myös keilahalli, johon pääsee keilaamaan opiskelijahinnoin.

Kampuksen ravintolat

Kampuksella sijaitsee kolme ravintolaa. Opiskelijaravintola Kasarmina, kahvila-ravintola Dexi sekä ravintola Talli toimivat opiskelijoille ja ovat varsin suosittuja. Kasarminassa ja Dexissä on KELA-tuettu lounas.

Alennukset opiskelijakortilla

Tilaamalla opiskelijakortin saat etuja niin koulussa kuin sen ulkopuolellakin. Esimerkiksi kahvin ja lounaan saat koulussa alennettuun hintaan. Jos matkustat vaikkapa koulun jälkeen Matkahuollon busseilla niin saat liput opiskelijahintaan.

Lisätietoja opintojen aloittamisesta ja muista askarruttavista asioista antaa omat tuutorisi.