Oppilashuolto palaa kouluille

13.05.2020

Artikkelin kuva

Oppilashuollon työntekijät, joista suurin osa on kouluterveydenhoitajia ja koulukuraattoreita, ovat aloittaneet paluun kouluille. Lapset työllistävät heitä kesänkin aikana ja terveydenhoitajien vastuisiin kuuluvat myös kutsuntatarkastukset.

Koronavirusaika jatkuu oppilashuollossakin. Kouluterveydenhuolto ei ota vastaan oppilaita, joilla on hengitystieinfektion oireita. Heidän on syytä hakeutua tutkimuksiin ja hoitoon soittamalla päivystysavun numeroon 116 117.

Terveyspalvelut varautuu koronan uusimiseen

Poikkeusolot muuttivat satojen työntekijöiden työnkuvaa Essoten sisällä kriisin akuuteimmaksi ajaksi. Nyt koronan takia oppilashuollon henkilöstön lisäksi monet muutkin toisissa tehtävissä työskennelleet alkavat palata entiseen työhönsä ja aiemmin alasajettuja toimintoja on palautettu.

– Jatkossa kriisivarahenkilöstöä ei terveyspalveluilla enää ole. Toimimme liki normaalin tilanteen mukaisesti, jos tilanne on rauhallinen. Jako infektiosairauksien puoleen ja muuhun toimintaan säilyy toki toistaiseksi turvallisen hoidon takaamiseksi kaikille potilasryhmille, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Jos epidemia lähtee uudelleen liikkeelle, Essote on varautunut palauttamaan korona-ajan toimintatavat.

– Siirrämme sitten jälleen henkilöitä vastuualueiden sisällä ja välillä sekä ajamme alas niitä toimintoja, joiden ajankohtaa voidaan muuttaa. Myös lomia voidaan joutua siirtämään, Seppälä sanoo.