Perhetalo sai peruskiven lapsiasiavaltuutetulta

07.12.2017

Lapsiperheiden palvelut yhteen kokoava Perhetalo sai peruskiven 7.12. Mikkelissä. Peruskiven muurasi lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

– Essoten Perhetalo nostaa perhekeskusajattelun aivan uudelle tasolle. Perhekeskuksia toimii jo yli 60 kunnassa, mutta muualla ei ole vielä yhdistetty perheiden perus- ja erityispalveluja, terveydenhuoltoa ja taidetta näin monipuolisella tavalla. Oman työni puolesta on hienoa huomata, että kunnianhimo keskusten luomisessa kasvaa, Kurttila kiittelee.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) Perhetalossa yhdistyvät seuraavat perus- ja erityispalvelut: ehkäisy-, äitiys- ja lastenneuvolat, lastentautien ja lastenneurologian vastaanotot, lasten erityisen tuen palvelut, lastensuojelun alkuarviointi ja avohuolto, perheoikeudelliset palvelut, lapsiperheiden perhetyö, lastenosasto, vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosasto, synnytysosasto sekä synnytyssalit. Perhetalosta myös jalkaudutaan koteihin, päiväkoteihin ja kouluihin.

Perhetalo tulee olemaan keskeinen osa Etelä-Savon maakunnan perhekeskusverkostoa.

– Odotamme kovasti talon valmistumista Essoten perhe- ja sosiaalipalveluissa. Saman katon sijoittuu lasten ja perheiden sosiaalipalveluja, perusterveydenhuollon palveluja ja erikoissairaanhoidon palveluja. Palveluyhteistyötä on tehty tähänkin asti, mutta Perhetalo mahdollistaa yhteisen tekemisen syventämisen ja perheiden tarpeiden mukaiset palvelut oikeaan aikaan, sanoo Essoten perhe-ja sosiaalipalvelujen johtaja Satu Auvinen.

Talon kahdessa ylimmässä kerroksessa sijaitsee myös 50 aikuisen osastopaikkaa keskussairaalan potilaille. Perhetalo avaa ovensa aikataulun mukaisesti keväällä 2019.

Kuva: Havainnekuva Perhetalosta, näkymä Mannerheimintieltä.