Pienten puistikot ja Elopuistikot tuovat taidetta ja kulttuuria leikkipuistoihin

22.06.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin kulttuuripalveluiden tuottama leikkipuistokierros Pienten puistikot muuttaa tänä vuonna muotoaan.

Pienten puistikot ilahduttaa lapsia heinäkuussa ja elokuussa järjestetään Elopuistikot, joissa meno on jo hieman syksyisempää. Sekä Pienten puistikot että Elopuistikot tuovat erilaisia kulttuuri- ja taidetoimintoja osaksi tavallisia leikkipuistokäyntejä. Tapahtumat ovat pienimuotoisia matalan kynnyksen tapahtumia, joiden tarkoituksena on rikastuttaa leikkipuistokäyntiä.

Sisältö vaihtelee joka kerta ja luvassa on jälleen laaja kattaus erilaisia toimintoja. Heinäkuun ensimmäinen tapahtuma järjestetään lauantaina 4.7. Ritvalan leikkipuistossa Tuppuralassa. Luvassa on muotoilija Heidi Huovisen muotoilupaja lapsille sekä kulttuuripalveluiden esiintyjäryhmän musisointia. Lauantaina 18.7. rantaudutaan Pappilanpuiston leikkipuistoon Peitsariin ja silloin sisällöstä vastaa niin ikään kulttuuripalveluiden esiintyjäryhmä musisoinnin ja laululeikkien kera.

Elokuun alussa pyörähtävät käyntiin Elopuistikot ja niistä ensimmäinen nähdään lauantaina 8.8. Kirkkopuiston leikkipaikalla. Tapahtumassa muotoillaan Heidi Huovisen johdolla, taiteillaan Laura Hyppösen kanssa ja mukana on myös Mikkelin lapsiperheverkosto. Muita Elopuistikoiden paikkoja ovat Laihalammen leikkipuisto Lehmuskylässä (22.8.) ja Kirvemäen leikkipaikka Tuukkalassa (5.9.). Näissä tapahtumissa on luvassa muun muassa puistotanssia Johanna Seppäsen kanssa, sirkustelua Pikku Ketun sirkuksen johdolla sekä Roope Ropotin ja Antti Pantti Teknikon musiikkishow ja esittävän taiteen kollektiivi Kaukasus. Kaikki tapahtumat ovat lauantaisin kello 9.30–11. Tapahtumat ja toiminnot ovat ilmaisia. Huomioithan säävarauksen!

Leikkipuistotapahtumissa kiinnitetään erityistä huomiota hygieniaan ja turvallisuuteen. Paikat ovat väljiä ja toiminnot sijoitellaan niin, että turhia kontakteja pystytään välttämään ja turvavälit säilyvät. Paikan päällä on käytettävissä käsidesiä. Järjestäjät kuitenkin toivovat, että vaikka tapahtumat ovat ulkona, paikalle ei tulla, jos joku perheenjäsenistä tuntee itsensä sairaaksi.

PIENTEN PUISTIKOT

La 4.7. Ritvalan leikkipuisto (Tuppurala, Kupomäki 5)

Muotoilupaja (Heidi Huovinen), kulttuuripalveluiden esiintyjäryhmä.

La 18.7. Pappilanpuiston leikkipuisto (Peitsari, Peitsarinkuja 8)

Kulttuuripalveluiden esiintyjäryhmä.

ELOPUISTIKOT

La 8.8. Kirkkopuiston leikkipaikka (keskusta, Maaherrankatu 15)

Muotoilupaja (Heidi Huovinen), Värikkäät sormet-taidepaja (taideateljee Laura Hyppönen), Mikkelin lapsiperheverkosto.

La 22.8. Laihalammen leikkipuisto (Lehmuskylä, Pihlajatie 21)

Puistotanssia (Johanna Seppänen), puistosirkus (Pikku ketun sirkus), esittävän taiteen kollektiivi Kaukasus.

La 5.9. Kirvesmäen leikkipaikka (Tuukkala, Teräkuja 7)

Värikkäät sormet-taidepaja (Laura Hyppönen), muotoilupaja (Heidi Huovinen), Roope Ropotti ja Anttipantti Teknikko, Mikkelin lapsiperheverkosto.