Pienten Puistikot – kulttuuria ja toimintaa leikkipuistoissa ympäri Mikkeliä

15.06.2018

Artikkelin kuva

Mikkelin kulttuuripalvelut ilahduttaa myös tulevalla kesäkaudella lapsia ja perheitä tuomalla ohjattua kulttuuri- ja taidesisältöä leikkipuistoihin. Pienten Puistikot –nimellä kulkeva tapahtumakokonaisuus on lähdetty rakentamaan kulttuurin ja taiteen näkökulmasta, pienet kuntalaiset huomioiden.

– Vahvana pohja-ajatuksena on viime vuoden tapaan toteuttaa pienimuotoisia, matalankynnyksen tapahtumia, joissa paikalliset kulttuurin ja taiteen ammattilaiset vastaavat sisällöistä. Viemällä tapahtumia tietoisesti eri leikkipuistoihin, pyrimme myös tuomaan ihmisten tietoisuuteen mahdollisimman monet upeista leikkiympäristöistämme. Viime kesään nähden tapahtumamäärää hieman tiivistettiin ja toki aina pyritään tuomaan jotain uutta sisältöpuolellekin, kulttuurituottaja Susanna Latvala taustoittaa.

Sarjan avajaistapahtuma järjestetään tulevana lauantaina 16.6. Pappilanpuiston leikkipuistossa ja tapahtumasarjan päätös puolestaan pidetään Ritvalan leikkipuistossa 25.8. Kaikki tapahtumista ovat lauantaisin ja klo 9.30 – 11 välillä. Kaikissa on myös säävaraus, joten jos vettä tulee taivaalta, tapahtuma on tuolta kerralta peruttu. Kaikki tilaisuudet ovat ilmaisia.

Sisältöinä tilaisuuksissa nähdään mm. toiminnallista muotoilukasvatusta, puistosirkusta ja musiikkia.

Tilaisuudet järjestää Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut.

Kaikki tapahtumat klo 9.30 – 11 ja tilaisuudet ovat ilmaisia.

LA 16.6. ALOITUSTAPAHTUMA, Pappilanpuiston leikkipuisto, Peitsarinkuja 8 B, Peitsari
Aloitustapahtumassa päästään sirkustelemaan, nautitaan musiikista ja taiteillaan saippuakuplia! Toiminnallisessa muotoilukasvatuspajassa tutkitaan ympäristöä pelillisin menetelmin. Pelitiimi voi olla 2 – 4 hlö ja tiimissä tarvitaan yksi lukutaitoinen. Mukana aloitustapahtumassa myös Kulttuuriosuuskunta KUKA ja Hulivilikarnevaali!

LA 14.7. PUISTO SOIMAAN! Kirkkopuiston leikkipaikka, Maaherrankatu 15B, keskusta
Kulttuuripalveluiden kesätyöntekijöiden esiintymisporukka musisoi ja vetää tuttuja laululeikkejä

LA 28.7. PUISTOSIRKUS, Teljonpuiston leikkipaikka, Teljokuja 5, Saksala
Veera Laitinen johdattelee kävijät sirkustelun maailmaan!

LA 11.8. TOIMINNALLINEN MUOTOILUKASVATUSPAJA, Kartanon alueen leikkipaikka, Grenmannintie 6, Rantakylä
Toiminnallisessa muotoilukasvatuspajassa tutkitaan ympäristöä pelillisin menetelmin. Pelitiimi voi olla 2-4 hlö ja tiimissä tarvitaan yksi lukutaitoinen.

LA 25.8. PÄÄTÖSTAPAHTUMA, Ritvalan leikkipuisto, Kupomäki 5, Tuppurala
Päätöstapahtumassa pistetään tanssiksi Anastasia Soupiouksen näyttäessä mallia, nautitaan musiikista ja puhallellaan saippuakuplia! Paikalla myös kasvomaalausta!

Lisätietoja
Mikkelin kaupunki /Yleiset kulttuuripalvelut
kulttuurituottaja
Susanna Latvala
050 311 7204
susanna.latvala(at)mikkeli.fi