Pipolätkää Mikkelissä viikonloppuna

12.02.2018

Pipolätkä on jääkiekkoa lajin alkuperäisimmässä muodossaan: Luistimet, maila ja luonnonjää.

Toista kertaa Mikkelissä järjestettävä Save Pond Hockey -pipolätkäturnaus ilmastonmuutosta vastaan pelataan Kenkäverossa lauantaina 17.2. Mukaan odotetaan yli sataa pelaajaa ja 12 joukkuetta. Muutama turnauspaikka on vielä vapaana.

Tänä vuonna turnauksia järjestetään Mikkelissä, Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Tapahtumien tarkoituksena on lisätä huomiota ilmastonmuutoksen ja jääkiekon välisestä kohtalon yhteydestä. Järjestäjien toiveena on saada ilmastonmuutoksen vastainen kamppailu koko kiekkoilevan maailman agendalle. Mukana on tietysti myös Mikkelin Jukurit.

– Mikkelin Jukurit on suurella ilolla ja ylpeydellä jo toista vuotta putkeen mukana tässä komeassa tapahtumassa. Ilmastonmuutoksesta on tullut pahin vastus kaikille jääkiekkoa rakastaville ihmisille. Siksi olemme kutsuneet jälleen pipolätkän harrastajia turnaukseen sitä vastaan, kertoo Jukurien myynti- ja markkinointituottaja Henna Huuhka.

– Viime vuoden 2000 euron lahjoituksella saimme loistavan lähdön Suomen luonnonsuojeluliiton Ilmastolähettiläs-hankkeelle. Talvet muuttuvat koko ajan lämpimimmiksi ja lyhyemmiksi. Mahdollisuuksia harrastaa talviurheilulajeja ei saa pilata, sanoo Suomen Luonnonsuojeluliiton ​Etelä-Savon puheenjohtaja Markku Nironen

Avauskiekko putoaa Kenkäverossa lauantaina 17.2. kello 10. Kaikki turnausten sponsori- ja osallistumismaksut lahjoitetaan työhön ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi SLL:n Etelä-Savon piirin Ilmastolähettiläs-hankkeelle. Tapahtumasta lisää tietoa osoitteessa savepondhockey.org. Joukkueen voi rekisteröidä mukaan turnaukseen nettisivujen kautta.

Kuva: Marko Seuranen Photography, viime vuoden pipolätkäturnaus Mikkelissä.