Puhdasta vettä? – Puheenvuoroja vedestä 21.3. pääkirjaston Mikkeli-salissa

06.03.2019

Artikkelin kuva

Puhdas vesi ja maailman vesivarannot on ajankohtainen ja puhuttava aihe. Mikkelin seutukirjasto ja Lukemisen unelmavuosi -hanke järjestävät Puhdasta vettä? – Puheenvuoroja vedestä -tilaisuuden maailman vesipäivän (World Water Day, YK) aattona. Tilaisuus rakentuu kiinnostavista näkökulmista ja asiantuntijapuheenvuoroista puhtaan veden ympäriltä. Ennen alustuksia on kahvitarjoilu ja mahdollisuus saada tietoa vesinäytteistä Xamkin ympäristöteknologian opiskelijoilta.

Puhtaan veden kysymyksiin keskittyvä tilaisuus aloittaa Lukemisen unelmavuoden miniseminaarien sarjan, jotka noudattelevat vuoden teemakirjan, Emmi Itärannan Teemestarin kirjan, keskeisiä teemoja.

Ohjelma

17.30 – 18.00 Kahvitarjoilu. Tietoa vesinäytteistä.

18.00 – 19.30 Puheenvuoroja vedestä: Kokemuksia Syyrian vesipulasta (Raghad Mchawh, opiskelija), kokemuksia suomalaisesta vesialan kehitysyhteistyöstä maailmalla (Jarkko Karjalainen, WaterFinns-yhdistyksen puheenjohtaja, Mikkelin Kehitysmaayhdistys), maailman vesihaasteet ja mitä Mikkelissä tehdään niiden voittamiseksi (professori Mika Sillanpää), juomaveden laatu ja valvonta (terveystarkastaja Sanna Toivanen), vesi luonnossa – elämää ja elinympäristöjä (Miia Kuisma, Suomen Luonnonsuojeluliitto)

19.30 – 19.45  Keskustelua ja kysymyksiä

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!