Puhetta taiteesta 2. toukokuuta

24.04.2018

Artikkelin kuva

Taiteen edistämiskeskuksen ja Mikkelin taidemuseon Puhetta taiteesta -luennot jatkuvat. 2. toukokuuta kello 17.30 – 19.30 vuoronsa saa valokuvataiteilija Juha Suonpää aiheellaan "Paikan luonto".

Mikkelin taidemuseon (Ristimäenkatu 5) näyttelyiden ollessa nyt tauolla väistötiloihin siirtymisen vuoksi, Puhetta taiteesta -luennot kuitenkin jatkuvat. Kevään sarjassa teemoina ovat luontosuhde ja abstrakti valokuvassa.

2.5. valokuvataiteilija ja tutkija Juha Suonpää: ”Paikan luonto”

Ihminen ottaa paikan haltuunsa jättämällä merkkejä itsestään. Ne voivat olla pieniä tai suuria, hetkellisiä, pitkäaikaisia tai pysyviä. Paikan merkitys ihmiselle rakentuu kaikkien näiden jälkien ja muistojen summana. Samalla, kun ihminen jättää jälkensä paikkaan, paikka jättää jälkensä ihmiseen. Suonpäältä on juuri julkaistu aihetta käsittelevä valokuvateos: Juurtumisia (2018). Kirjan kustantaja on Swamphead ja jakelija Maahenki Oy.

Valokuvataiteilija, elokuvantekijä ja tutkija Juha Suonpää toimii visuaalisen kulttuurin yliopettajana Tampereen ammattikorkeakoulun kansainvälisessä Media & Arts -koulutusohjelmassa.

Lukuisia kirjoja ja dokumenttielokuvia julkaissut taiteen tohtori ja kasvatustieteen maisteri Suonpää tutkii tällä hetkellä luontoon, tieteen visualisointiin, paikan identiteetin syntymiseen ja virtuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Puhetta taiteesta -tilaisuudet johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisten taidekeskusteluiden pariin. Puhe taiteesta auttaa ymmärtämään, arvioimaan, närkästymään ja ihastumaan taiteesta. Tapahtumat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.