Puhetta taiteesta -luennot jatkuvat: Kuvataiteen aiheuttama oireyhtymä – mitä ihmettä?

30.10.2017

Taiteen edistämiskeskuksen ja Mikkelin taidemuseon Puhetta taiteesta -luennot jatkuvat keskiviikkona 1.11. klo 17.30–19.30 Mikkelin taidemuseossa. Taidehistorioitsija ja kirjailija Anna Kortelainen kysyy: Kuvataiteen aiheuttama oireyhtymä – mitä ihmettä?

Nuori sotilas Henri Beyle, paremmin tunnettu kirjailija Stendhalina, sai merkillisen kohtauksen Firenzessä syyskuussa 1811. Stendhalin syndrooma on ohimenevä, mutta väkevästi vaikuttava sekavuustila, jota edelleen kohdataan ja hoidetaan mm. Firenzessä. Mitä sillä tarkoitetaan, mistä siinä mahtaa olla kyse ja miten sen pääsisi kokemaan? Anna Kortelainen kertoo kuvaesimerkein Stendhalin syndroomasta ja kehottaa valppauteen myös musiikin parissa. Pohjana on hänen teoksensa Hurmio – oireet, hoito, ennaltaehkäisy (2009), joka on hurmioitumisen "kotilääkärikirja".

*******************

Syksyn viimeinen Puhetta taiteesta -alustus poikkeuksellisesti marraskuun viimeisenä keskiviikkona 29.11. klo 17.30 FT, taidehistorioitsija Harri Kalha: Valokuva taiteen marginaalissa: arjen otokset, sattuma ja taiteen aura. Puhetta taiteesta -iltojen on tarkoitus johdattaa niin tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisen taidekeskustelun pariin kuin taideteoreettiseen pohdintaan. Puhetta taiteesta -illat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö.

Tilaisuus sisältyy taidemuseon pääsymaksuun.