Pyörät kuntoon tai kiertoon -tapahtuma Mikkelin torilla 9.5.

29.04.2019

Artikkelin kuva

Valtakunnallisen pyöräilyviikon tapahtuma Pyörät kuntoon tai kiertoon järjestetään Mikkelin Hallitustorilla 9.5. kello 12 – 16.

UTK- ja Meijän Mikkeli -hankkeet järjestävät pyörien uusiokäyttöön ja kierrätykseen painottuvan tapahtumapisteen maakuntapäivän yhteyteen Mikkelin torille. Pisteellä Mikkelin Toimintakeskus ry myy kunnostettuja pyöriä sekä ottaa vastaan vanhoja pyöriä ja pyörän romuja.

Toimintakeskus kunnostaa palautetut pyörät uusiokäyttöön tai käyttää varaosiksi. Lasten ja nuorten pyörät toimitetaan Hope ry:n kautta lapsiperheille. Tapahtumapisteellä annetaan vinkkejä polkupyörien huoltoon, korjaamiseen ja kierrätykseen. Paikalla on mahdollisuus saada myös kevyttä pyöränhuoltoa sekä tietoa liikenneturvallisuudesta. Vinkkejä uuden pyörän hankintaan antaa Polkupyörä Etappi. Etappi myös järjestää paikallaolijoille mahdollisuuden kokeilla sähköpyöriä.

UTK-hanke osallistuu pyöräilyviikkoon järjestämällä vanhojen pyörien ja pyörän romujen keräyksen yhteistyössä koulujen ja oppilaitosten kanssa. Lahjoita ylimääräinen pyöräsi kiertoon pyöräilyviikon aikana (6. – 10.5.), myös käyttökelvottomia vastaanotetaan.

Esedu ja Toimintakeskus keräävät lahjoitetut pyörät kouluilta pyöräilyviikon aikana. Ilmoitukset ja kuljetuspyynnöt 044 711 5356 tai esa.kohvakka(at)esedu.fi.