Sadonkorjuumarkkinoilla tarjolla uutispuuroa lauantaina

27.08.2018

Artikkelin kuva

Mikkelin torin kuukausimarkkinoita vietetään jälleen ensi lauantaina 1.9. Syyskuussa on sadonkorjuun aika ja sadonkorjuumarkkinoiden keskiössä ovat syksyiset herkut. Tarjolla on myös uutispuuroa neljällesadalle hengelle kello 11.00 alkaen.

Uutispuuro valmistetaan heti sadonkorjuun jälkeen tuoreista jauhoista, eli ”uutisista”. Se on ensimmäinen ruoka, mikä vuoden viljasadosta tehdään. Uutispuuro on ruispuuroa, mihin pitkä haudutus voisilmän tai tuoreiden marjojen kera tuo oman makunsa.

Sadonkorjuumarkkinoilla torikauppiaat myyvät kauden vihanneksia, marjoja, kukkia, sieniä ja hedelmiä. Suurin osa myytävistä tuotteista tulee Mikkelistä ja lähialueelta. Myös torikahvilat ovat avoinna sadonkorjuumarkkinoilla.

Tapahtumassa on mukana useita torin toimijoita. Muun muassa Mikkelin Seudun Muisti ry, OmaTori ja Mikkelin seutukirjasto esittelevät toimintaansa Muikkukopilla.

Sadonkorjuumarkkinat järjestetään Mikkelin Hallitustorilla lauantaina  1.9. kello 7–15. Tervetuloa Mikkelin torin sadonkorjuumarkkinoille maistamaan syksyn herkkuja ja tapaamaan tuttuja. Tapahtumaa ovat toteuttamassa Mikkelin kaupunki, Mikkelin Torikauppiaat ry ja EPF Oy.