Sadonkorjuun herkkuja ja kirpparilöytäjä Mikkelin torilla lauantaina

02.09.2019

Artikkelin kuva

Mikkelin torin vilkas kesä jatkuu sadonkorjuumarkkinoilla lauantaina 7.9. kello 9 – 13. Torimyyjät ja torikahvilat palvelevat asiakkaita tuttuun tapaan koko päivän aamuseitsemästä alkaen.

Mikkelin kaupunki tarjoaa uutispuuroa 400 henkilölle kello 11 alkaen. Uutispuuro valmistetaan heti sadonkorjuun jälkeen tuoreista jauhoista eli "uutisista". Se on ensimmäinen ruoka, joka vuoden viljasadosta  tehdään. Uutispuuro on ruispuuroa, mihin pitkä haudutus voisilmän tai  tuoreiden marjojen kera tuo oman makunsa. Puurokauhan varressa ovat muun muassa kaupunginjohtaja Timo Halonen ja asumisen ja toimintaympäristön palvelualueen väkeä.

Sadonkorjuumarkkinoilla torikauppiaat myyvät kauden vihanneksia, marjoja ja hedelmiä sekä kukkia. Suurin osa myytävistä tuotteista tulee Mikkelistä ja lähialueelta. Myös torikahvilat ovat avoinna.

Lisäväriä tapahtumaan tuo Savon Marttojen sieninäyttely. Sienineuvontapisteessä voit tutustua ruokasieniin, näköislajeihin ja myrkkysieniin. Paikan päältä saat myös vinkkejä, ideoita ja neuvoja sienten säilöntään sekä ruoanvalmistamiseen.

Sadonkorjuumarkkinoilla on mukana useita torin toimijoita. Sairilan Puutarha ja  Kangastalon Puutarha tuovat tapahtumaan kukkasillaan ilmettä. Uutispuuron puolukat puuroon lahjoittaa Torikauppa J. Ahonen.  Vakikauppiaiden lisäksi markkinoilla on myös vierailevia tähtiä, muun muassa Heinäsaaren tilan isäntä ja keittiöalan moniosaaja Harri Einämö on esittelemässä ja maistattamassa tilansa tuotteita.

Torilla sadonkorjuu sujuu kuin tanssi

Sadonkorjuumarkkinoilla torikansaa viihdyttävät myös letkeät tanssiesitykset. Lappeenrantalaisen Street Culture Clubin kolme kaverusta esittävät break dancen vauhdikkaita mooveja entisajan sotamiehiksi pukeutuneina. Tattitangon esittää Anja Friarin tanssiryhmä näyttävässä rivitanssimuodostelmassa. LOuvassa on myös paritanssiesityksiä. Tapahtumassa riittää yllätysesityksiä sekä Eero Ahon ripaskaveto eli tarjolla on aitoja heittäytymisiä elävän torin puolesta.

Myös Jättikirppistä vietetään torilla lauantaina kello 9 – 13. Kertakäyttökulutuksen vähentämiseksi ja itse tekemisen arvostuksen nostamiseksi osa torikauppiaista on pukeutuneena entisajan tyyliin. 

– Tempauksella kannustetaan kaikkia tuulettamaan vaatevarastoja – jos jotain ei enää tarvitse, niin hyvät tuotteet kannattaa vaikkapa myydä uusiokäyttöön jättikirppiksellä, muistuttaa Mikkelin torikauppiaat ry:n puheenjohtaja Kaija Ahonen

– Toivomme, että myös mahdollisimman moni sadonkorjuumarkkinoille saapuva asiakaskin pukeutuisi sadokorjuumarkkinoiden tyyliin. Mikkelin torikauppiaat palkitsee parhaiten teeman mukaan pukeutuneen asiakkaan, joten hyvän mielen lisäksi palkintona voi olla aimo annos torituotteita kotiin vietäväksi, Kaija Ahonen vinkkaa.

Sadonkorjuumarkkinoilla juontajana toimii Ville Asikainen. Tapahtumaa ovat toteuttamassa Mikkelin kaupunki, Mikkelin Torikauppiaat ry ja EPF Oy.