Saimaa Blues näkyy ja kuuluu Mikkelissä taas pääsiäisviikolla

23.01.2018

Seitsemäs Saimaa Blues -festivaali järjestetään pääsiäisviikolla Mikkelissä. Festivaali alkaa torstaina 29.3. kello 12 Mikkelin keskussairaalan kahviosta Katyanan keikalla. Samana päivänä Katyana esiintyy myös pääkirjastossa kello 15. Artistinimen Katyana takana on pitkän linjan muusikko Katja Kiukas, jonka musiikilliset juuret ovat vahvasti jazzin, bluesin ja bossanovan maailmassa. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy ja tapahtumien toteutuksessa on mukana Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut.

Torstaina Bar Domissa esiintyy Saimaa Blues -konkari Ismo Haavisto. Haavisto on esiintynyt aiemmin Saimaa Bluesissa mitä erilaisimmissa esiintymispaikoissa, muun muassa Mikkelin vankilassa, keskussairaalassa sekä myös pääkonsertissa Naisvuorella. Bar Domissa esiintyvä Ismo Haavisto one man band on sanojen mukaisesti yhden miehen yhtye, jossa Haavisto laulaa sekä soittaa kitaraa ja huuliharppua. Juurevaa poljentoa ryydittää jalkatamburiini ja kuljetuslaukusta tehty bassorumpu. 

Torstaina on luvassa myös uusi ohjelmakokonaisuus, FirmaBlues. Kulttuuritalo Tempossa järjestettävä ohjelmallinen illallinen on suunnattu erityisesti yrityksille. Tapahtumassa esiintyvät BlueStrings ja Mikkelin kaupunginorkesteri. Kaupunginorkesteri säestää upealla jousistollaan kolmea artistia, jotka esittävät blues-klassikoita. Yritykset ja yhteisöt voivat ostaa lippuja Kulttuuritalo Tempon myyntipalvelusta.

Perjantaina 30.3. järjestetään jo perinteeksi muodostunut Blues Buffet -tapahtuma Kulttuuritalo Tempossa. Blues Buffet sisältää kattavan illallisen, jonka aikana esiintyy Jelly Millers. Ilta päättyy Buffetin jatkoille, jossa esiintyy Slim Butler & The Slimcuts. Ruokailun tahtia säestävä Jelly Millers on vuonna 2012 perustettu kuusihenkinen mikkeliläisbändi, jonka sävelpöydän antimista voit nauttia vapaasti fiilistellen tai tanssien.

Lauantaina järjestettävä uusi TenavaBlues alkaa lauantaina 31.3. Kulttuuritalo Tempossa kello 11. Tapahtumassa esiintyy Bluesmies Jönssön. Esityksessä on mukana toimintaa ja leikkejä, joihin lapset pääsevät osallistumaan. TenavaBluesin toteutuksessa on mukana Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut. Tapahtuman ajan Kulttuuritalo Tempon ravintolassa on tarjolla lounasta ja muuta tilaisuuteen sopivaa tarjottavaa.

Saimaa Bluesin lippulaiva on lauantaina 31.3. Kulttuuritalo Tempossa järjestettävä pääkonsertti. Pääkonsertin ohjelmasta vastaavat tänä vuonna Eeva Äärelä duo, Micke Björklöf & Blue Strip, Honey B. Family ja Trickbag (kuvassa).

– Saimaa Bluesin ohjelmisto on tänä vuonna äärimmäisen monipuolinen. On hienoa, että pystymme uudistumaan ja tuomaan uusia tapahtumia mukaan ja ennen kaikkea pystymme tarjoamaan bluesia aivan uusille kohderyhmille, toteaa promoottori Make Järvinen.

Saimaa Blues päättyy pääsiäissunnuntaina 1.4. perinteisiin Muikkujameihin Kulttuuritalo Tempossa kello 18 alkaen.

Lisätiedot aikatauluista, esiintyjistä ja lipunmyynnistä: saimaablues.fi