Save Pond Hockey -pipolätkäturnaus Mikkelissä lauantaina

12.02.2019

Mikkelissä pelataan lauantaina 16.2. pipolätkää ilmaston puolesta. Kyseessä on Save Pond Hockey -pipolätkäturnaus.

Pipolätkä on jääkiekkoa lajin alkuperäisimmässä muodossaan ulkona. Kolmatta kertaa Mikkelissä järjestettävä Save Pond Hockey pelataan Hänskissä. Mukaan odotetaan yli sataa pelaajaa ja kaksitoista joukkuetta. 

– Talvilajit ovat syntyneet ulkona, ja ulkoilmalajeina haluamme ne myös säilyttää. Haaveemme on, että lapset myös tulevaisuudessa saavat yhtäläiset mahdollisuudet harrastaa jääkiekkoa lähikentillään ja -järvillään, Ville Sinisalo, yksi  tapahtuman järjestäjistä.

Huoli ilmastonmuutoksesta kiirii kiekkopiireissä yhä laajemmalle. Viime viikonlopun pipolätkäturnauskauden avaus Helsingissä keräsi jääkiekkolegendat sekä tasavallan presidentin yhteen turnauksen avausottelussa. Tänä vuonna turnauksia järjestetään Helsingin ja Mikkelin lisäksi myös Tampereella ja Oulussa. Järjestäjien toiveena on saada ilmastonmuutoksen vastainen kamppailu koko kiekkoilevan maailman agendalle.

Avauskiekko putoaa Hänskissä lauantaina 16.2. kello 10. Kaikki turnausten sponsori- ja osallistumismaksut lahjoitetaan työhön ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi SLL:n Etelä-Savon piirin Ilmastolähettiläs-hankkeelle.

Save Pond Hockeyn nettisivut
 

Kuva: Marko Seuranen Photography