Seutukirjasto käynnistää uuden lukuneuvojapalvelun

30.10.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin seutukirjasto tarjoaa asiakkailleen uuden lukuneuvojapalvelun. Lukuneuvonta on yksilöllistä, asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityä kirjallisuuden suosittelua. Neuvojina toimivat kirjastojen omat ammattilaiset.   

Lukuneuvonta sopii kaikille kirjaston asiakkaille. Vinkkejä voi kysyä sekä aikuisten, lasten- että nuortenkirjallisuudesta. Suositusten avulla voi tutustua aivan uusiin kirjallisuuden lajeihin ja aihepiireihin tai löytää uusia aiempien lukumieltymysten mukaisia kirjoja ja kirjailijoita. Lukuneuvonta on oiva palvelu myös silloin, jos oma lukuharrastus on ollut tauolla, eikä oikein tiedä, mistä lukuharrastuksen voisi uudelleen aloittaa tai jos lukeminen ei ole aiemmin kuulunut harrastuksiin.

Asiakas voi tehdä lukuneuvojalle pyynnön kirjasuosituksista täyttämällä lyhyen lomakkeen joko kirjastossa tai Mikkelin seutukirjaston nettisivuilla. Asiakas kertoo lomakkeella lukutottumuksistaan ja -toiveistaan Tämän jälkeen asiakas saa kahden viikon sisällä 5 – 10 suositusta sisältävän listan.

Halutessaan asiakas voi tilata lukuneuvojan suosittelemista kirjoista valmiiksi kerätyn kirjakassin, johon on kerätty osa suositelluista kirjoista. Kirjakassin voi käydä lainaamassa asiakkaan valitsemasta kirjastosta. Kirjakasseja säilytetään noudettavana noin viikon ajan. Liikkuvat kirjastopalvelut toimittavat myös kirjakasseja aikataulunsa mukaisesti pop up -kirjastoihin. Liikkuvien kirjastopalvelujen aikataulu on katsottavissa täällä