Seutukirjaston tiloja ja laitteita voi nyt varata Varaamo-nettipalvelun kautta

17.09.2018

Mikkelin seutukirjastossa on otettu käyttöön Varaamo-verkkopalvelu. Varaamon kautta asiakkaat voivat varata kirjaston laitteita, tiloja ja palveluita entistä sujuvammin.

Varaamossa ovat niin digitointilaitteet kuin työ- ja kokoustilatkin. Pääkirjastosta palvelun kautta voi varata esimerkiksi ajan 3D-tulostimen käyttöön tai sähköpianon soittoon. Rantakylän kirjastossa on myös tarjolla ompelukone.

Varattavana tiloina on pääkirjaston pieni neuvotteluhuone (9 paikkaa), jossa voi pitää pienimuotoisen kokouksen tai tehdä ryhmätöitä. Pääkirjaston ja Rantakylän kirjaston tutkijanhuoneita on mahdollista varata maksutta lyhytaikaiseen käyttöön (maksimi: 4 tuntia). Jos haluaa vuokrata tutkijahuoneen pidempiaikaiseen käyttöön, on tilan käyttö maksullista.

Varaaminen on muuten maksutonta, mutta 3D-tulostus maksaa 1 € / tuloste.

Varaamoa on helppo käyttää sekä tietokoneella että mobiililaitteilla. Varausten tekemiseen tarvitaan kirjautuminen Facebook- tai Google-tilin kautta.

Palvelu on osoitteessa varaamo.mikkeli.fi.

Kyseessä on puoli vuotta kestävä palvelukehityskokeilu. Kokeilun aikana arvioidaan palvelun jatkotarve. Käyttäjiltä toivotaan palautetta Varaamo-sivujen palautelinkin kautta.