Sodan ja rauhan keskus Muisti Oy täydensi hallitusta ja päätti omistusjärjestelyistä

12.12.2018

Artikkelin kuva

Sodan ja rauhan keskus Muisti Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa 3.12.2018 täydennettiin hallitusta uusilla jäsenillä ja päätettiin omistusjärjestelyistä.

Sodan ja rauhan keskus Muistin tukisäätiö tulee yhtiön omistajaksi sijoittamalla siihen 400 000 € (80 %) ja Mikkelin kaupunki jää yhtiön vähemmistöosakkaaksi (20 %) korotettuaan sijoituksensa yhteensä 100 000 €. Järjestely toteutetaan kahdella peräkkäisellä osakeannilla.

Sodan ja rauhan keskus Muisti Oy:n perustamisen yhteydessä (21.9.2018) yhtiöön muodostettiin kolmen hengen hallitus. Tuolloin hallituksen jäseniksi nimettiin Timo Halonen, Maisa Häkkinen ja Vesa Sorasahi. Asiantuntemuksen ja verkostojen laajentamiseksi yhtiön hallituksen jäsenmäärää päätettiin suurentaa. Hallituksen jäseniksi Sodan ja rauhan keskus Muisti Oy saikin osaavia ja kokeneita henkilöitä.

Hallitukseen valittiin uusina jäseninä:

  • Ilkka Juva, lehdistöneuvos, Helsinki
  • Piia Simpanen, asiantuntija, Teknologiateollisuus ry, Helsinki
  • Kalevi Niemi, kehitysjohtaja, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Mikkeli
  • Valtteri Lindholm, toimitusjohtaja, Varusteleka Oy, Helsinki
  • Anu Talka, kehityspäällikkö, Etelä-Karjalan liitto, Lappeenranta

Hallitukseen 21.9.2018 valittuina jatkavat:

  • Maisa Häkkinen, matkailujohtaja, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Mikkeli
  • Vesa Sorasahi, liiketoimintakonsultti, Oy Sahia Consulting Ltd, Mikkeli

Osakeyhtiön aikaisempi hallituksen puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Timo Halonen jättäytyi tehtävästään. Hän jatkaa Sodan ja rauhan keskus Muistin tukisäätiö sr:n hallituksen puheenjohtajana. Hallitus kokoontuu uudella kokoonpanolla tammikuussa 2019 ja valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Sodan ja rauhan keskus Muisti Oy vastaa Mikkeliin perusteilla olevan uuden tiedekeskuksen, Sodan ja rauhan keskus Muistin operatiivisesta toiminnasta. Yhtiö on yleishyödyllinen eikä sen tarkoituksena ole tuottaa voittoa osakkeenomistajilleen. Tiedekeskuksen oman toiminnan tuotoilla luodaan muun muassa uusia näyttelyitä, opetusmateriaaleja, verkkopalveluja ja tapahtumia.