Suun terveydenhuolto ydinkeskustaan, tekonivelkirurgia säilyy Mikkelissä

27.04.2018

Artikkelin kuva

Suun terveydenhuolto muuttaa Mikkelissä entisen tavaratalo Anttilan tiloihin Hallitustorin laidalle osoitteeseen Porrassalmenkatu 21. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) hallitus hyväksyi 26.4. tarjouskilpailussa voittaneen Suur-Savon Osuuspankin vuokratarjouksen.

Anttilan talon ensimmäiseen kerrokseen siirtyvät kaikki kolme Mikkelissä sijaitsevaa Essoten hammashoitolaa: Pankalampi, Lähemäki ja Rantakylä.

Muuttoaikataulu täsmentyy todennäköisesti kesäkuun alkuun mennessä, kun tarvittavat suunnitelmat on tehty ja päätös on saanut lainvoiman. Näillä näkymin vuokrasuhde alkaa aikaisintaan marraskuun alussa.

Talon toisessa kerroksessa aloittaa toukokuun lopussa monitoimijakeskus Omatori. Essoten toimintojen henkilökunta alkaa ottaa tuolloin asiakkaita vastaan Omatorilla. Muut toimijat muuttavat kesän mittaan. Viralliset avajaiset pidetään 12.9.

Tekonivelkirurgia säilyy Mikkelissä

Essoten hallitus myös linjasi, että teknonivelkirurgia säilyy Mikkelissä ja jatkovalmistelussa haetaan muuta Etelä-Savon keskussairaaloiden välistä työnjakoa.

Hallituksen päätöksen mukaan jatkovalmistelussa tulee arvioida tarkemmin esitettävän työnjakomallin talous- ja kustannusvaikutuksia kummankin keskussairaalan näkökulmasta. Kuntayhtymien talousjohdon valmisteluvastuulla on näiden selvitysten tekeminen.

Hallitus merkitsi tiedoksi Mikkelin ja Savonlinnan keskussairaaloiden kirurgian ja päivystyspalvelujen yhteistyön ja työnjaon valmistelutilanteen sekä alkuvuoden aikana asiasta tehdyt selvitykset ja muun aineiston.

Hallitus käsittelee kirurgian työnjakoa seuraavan kerran kokouksessaan 17. toukokuuta. Hallituksen työskentelyssä varaudutaan siihen, että ennen kokousta asiasta pidetään Essoten ja Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin hallitusten yhteinen tapaaminen.